Un nou DECES din cauza gripei, în Galaţi

O femeie în vârstă de 43 de ani, din Galaţi, a murit după ce s-a îmbolnăvit de gripă. Este al doilea deces de acest fel înregistrat în judeţul Galaţi, în această iarnă.

03 mart. 2015, 21:37
Un nou DECES din cauza gripei, în Galaţi

Femeia a fost internată la Spitalul Judeţean din Galaţi, pe data de 24 februarie, cu simptome de febră şi dificultăţi de respiraţie, fiind diagnosticată cu pneumonie. După numai o zi, starea  pacientei s-a înrăutăţit şi a fost nevoie de transferarea ei la secţia de reanimare. La scrut timp, aceasta a murit.

Pacienta era în evidenţe cu hipertensiune arterială oscilantă, tiroidită autoimună şi încă o afecţiune. La internare a fost diagnosticată cu pneumonie, avea febră, dispnee gravă. A decedat pe 25 februarie, s-au prelevat fragmente, la momentul necropsiei, din plămâni şi rezultatul a venit pe 2 martie şi a fost confirmată infecţia cu virus gripal B„, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu.

Acesta este al doilea deces din cauza gripei înregistrat în această iarnă în judeţul Galaţi. În data de 22 februarie, o asistentă medicală de la Spitalul din Tecuci a murit după ce a contractat virusul AH1N1. Şi femeia respectivă avea mai multe afecţiuni şi nu se vaccinase antigripal.

CITEŞTE ŞI: Alertă MAXIMĂ. Încă un român mort din cauza GRIPEI PORCINE