Un nou focar de TBC, la Constanţa. Sute de elevi sunt suspecţi de tuberculoză

O nouă alertă de infecţie cu TBC la Constanţa. După ce un instructor de înot a fost depistat cu tuberculoză, 300 de copii pe care îi antrena riscă să fi luat virusul. Cazul a apărut la numai două zile după ce o profesoară şi zeci de elevi, tot din Constanţa, au fost depistaţi cu aceaşi boală.

RomaniaTV.net
29 mai 2014, 14:10
Un nou focar de TBC, la Constanţa. Sute de elevi sunt suspecţi de tuberculoză

Ancheta de la Palatul Copiilor din Constanţa se extinde, după ce un profesor de înot, o elevă de-a să şi un angajat de la centrala termică au fost descoperiţi cu tuberculoză.

Autorităţile sanitare din Constanţa sunt acum în alertă şi îi vor consulta pe toţi cei 300 de copii care au fost la bazin. Potrivit România TV, în faţa medicilor rebuie să se prezinte inclusiv cei care nu au fost la ore în ultima perioadă.

Am făcut catagrafierea, toţi copiii care au fost în ultimele 3 – 6 luni vor fi testaţi„, spune dr. Alina Ştefan, medic coordonator Dispensarul TBC.

Citeşte şi ALARMANT: Zeci de elevi, infectaţi cu TBC la un liceu din Constanţa

Pentru că numărul elevilor ce urmează să fie testați este foarte mare, medicii vor merge mâine, luni, miercuri, dar și vinerea următoare la Palatul Copiilor. Medicii spun că întârzierea cu o zi nu pune în pericol sănătatea copiilor, pentru că apa este tratată cu clor, iar acesta distruge bacilul Koch.