Un nou incident la Casa Albă: Un bărbat arestat, după ce a escaladat gardul

Un bărbat a fost arestat miercuri după ce a escaladat gardul ce dă spre peluza Casei Albe, fără a ajunge în clădirea unde locuieşte preşedintele american aşa cum s-a întâmplat cu o lună în urmă într-un alt incident.

23 oct. 2014, 10:47
Un nou incident la Casa Albă: Un bărbat arestat, după ce a escaladat gardul

Un tânăr de 28 de ani a reuşit să sară gardul Casei Albe şi a început să alerge pe peluză.

„În jurul orei 19.16, un individ a escaladat gardul din nordul Casei Albe. El a fost imediat arestat pe gazon de Secret Service„, a declarat pentru AFP Edwin Donovan, un purtător de cuvânt al poliţiei de elită însărcinate cu protecţia preşedintelui american.

Bărbatul a fost transportat la un spital din apropiere, a precizat el.

În seara zilei de 19 septembrie, Omar Gonzalez, un fost militar de 42 de ani înarmat cu un briceag în buzunar, s-a urcat pe gardul de 2,30 metri din nordul Casei Albe, apoi a parcurs mai mult de 60 de metri pe peluză înainte de a reuşi să intre pe uşa principală de la parterul clădirii. El a trecut prin mai multe camere înainte de a fi arestat în cele din urmă.

Plasat în detenţie de la arestare, el este acuzat printre altele de intruziune ilegală într-o clădire protejată, port de armă periculoasă şi deţinere ilegală de muniţie.