Un nou joc PIRAMIDAL. Zeci de oameni, păcăliţi cu CREDITE FALSE

Zeci de oameni din Timişoara au depus plângeri împotriva unei firme care le-a promis împrumuturi cu dobânzi extrem de mici. Ca să primească banii, oamenilor li se cerea să plătească întâi 5% din valoarea creditului. Doar că nimeni nu a primit vreodată împrumutul promis.

26 aug. 2014, 08:20
Un nou joc PIRAMIDAL. Zeci de oameni, păcăliţi cu CREDITE FALSE

Zeci de timişoreni, atraşi de promisiunea unor credite cu dobândă foarte mică, şi-au pierdut economiile într-o schemă financiară de tip piramidal. După ce şi-au dat seama că au fost înselaţi, oamenii au depus zeci de plângeri la Protecţia Consumatorului şi la Poliţie, potrivit digi24.ro.

Firma funcţionează la Timişoara din primăvara acestui an. Atraşi de condiţiile avantajoase, zeci de oameni au vrut credite cu dobânzi mici. Existau însă câteva criterii: cei care doresc împrumutul trebuie să plătească 5% din suma solicitată, precum şi alte taxe. Apoi trebuie să aştepte între o luna şi… 20 de ani. Unul dintre păgubiţi a vrut să obţină un credit de 10.000 de euro. Fără să primească banii, femeii i s-a cerut să plătească rata lunară: „Am plătit suma aceea, suma de 2.700 de lei plus o primă rată de 357 după care mi s-a spus că în maximum 10 zile voi primi banii”.

CITEŞTE ŞI Asistenţii unui spital din Buzău au luat CREDITE FALSE în numele unor pensionari

Iar de atunci au trecut șase luni, însă femeia nu şi-a primit creditul solicitat. Iar cazul nu este singular. 15 persoane, care au trecut prin aceeaşi situaţie, au apelat la Protecţia Consumatorilor, numai în ultimele două luni.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor Timiş au făcut verificări şi au luat primele măsuri. „S-a dat deja o dispoziţie de închidere a unui punct de lucru a unei astfel de firme, iar pentru abateri repetate, pe lângă faptul că se aplică sancţiuni drastice, se poate da măsura de a închide activitatea unei societăţi de la șase luni la 12 luni”, a declarat comisar şef Mihaela Ignat de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş.