Un nou moment de doliu pentru cultura română. „Dumnezeu să-l odihnească în pace”

A murit Dogaru Letchin Valentin, membru al celei mai importante formații de acompaniament muzical, Big Band-ul Radio. Ultima sa dorință, și-ar fi dorit să cânte cu Aura Urziceanu.

RomaniaTV.net
27 nov. 2018, 12:40
Un nou moment de doliu pentru cultura română. „Dumnezeu să-l odihnească în pace”

Muzica ușoară românească este în doliu. Ieri, Dogaru Valentin, unul din veteranii membri ai cele mai importante formați de acompaniament muzical  din România, Big Band-ul Radio, s-a stins din viață. 

Din păcare instrumentistul nu și-a văzut visul cu ochii, acela de a o acompania pe emerita Aura Urziceanu, în cele trei concerte de istorie pe care solista le-a susținut săptămâna trecută în România. Pe numele său Dogaru Letchin Valentin, artistul a acompaniat în lunga sa carieră toate vedetele muzicii ușoare, mari artiști de blues ori jazz. 

Cariera trombonistului cuprinde toate marile gale, sute de concerte cu cea mai importantă formație de acompaniament din muzica ușoară, amintim festivalurile ‘Cerbul de Aur’, Festivalul național de muzică ușoară ‘Mamaia’ etc. 

Coleg de trupă cu marii muzicieni George Natsis ori Tudy Zaharescu, Dogaru Valentin s-a stins din viață după o lungă suferință, cu un an înainte să iasă la pensie. Artistul a cântat sub bagheta regretatului Ion Cristinoiu, fost prim dirijor al Big Band-ului Radio, dar și cu Ionel Tudor la pupitrul formației, muzicianul care ne-a dat trista veste. ‘Big Band-ul Radio a pierdut un bun prieten și coleg. Dumnezeu să îl odihnească în pace’