Un nou naufragiu în Indonezia s-a soldat cu 24 de morţi şi peste 40 de răniţi

Cel puţin 24 de persoane, între care şi copii au murit înecaţi în urma unui naufragiu produs în largul coastelor indoneziene, au informat, marţi, autorităţile indoneziene, în timp ce echipele de salvare au intervenit şi au reuşit să salveze peste 40 de persoane.

03 iul. 2018, 20:41
Un nou naufragiu în Indonezia s-a soldat cu 24 de morţi şi peste 40 de răniţi

Această tragedie intervine după ce, în aceeaşi zi, a fost anunţată încheierea căutărilor a 167 de persoane date dispărute după ce un feribot s-a scufundat săptămâna trecută pe Insula Sumatra, în Lacul Toba, traseu ce face parte din planul turistic al acestei ţări.

Echipele de salvare au recuperat 24 de cadavre şi au găsit 74 de supravieţuitori, însă 41 de persoane lipsesc încă, a informat un purtător de cuvânt al Agenţiei naţionale indoneziene însătcinată cu gestionarea catastrofelor.

Evacuarea pasageri aflaţi încă la bord este în curs, dar este îngreunată din cauza ploii şi a valurilor mari, a mai precizat aceeaşi sursă.

În total, 139 de persoane şi 48 de vehicule sunt înregistrate pe listele de îmbarcare.

Vaporul de 48 de metri lungime care leagă insulele Celebes (Sulawesi) de insula vecină, Selayar, a fost surprins de vânturi puternice şi valuri mari în timpul călătoriei.

Mai multe ambarcaţiuni mici au încecat să salveze pasagerii aflaţi în pericol, în timp de intemperiile au împiedicat navele  mai mari să se apropie de ambarcaţiunea cu turişti pentru a-i salva pe aceştia, a informat Ministerul Turismului. Pasagerii erau echipaţi cu veste de salvare, a mai precizat aceeaşi sursă.