Un nou omor în direct. Un bărbat şi-a asasinat copilul şi a transmis crima pe Facebook

Un thailandez a ucis un bebeluş în vârstă de 17 luni şi după aceea s-a sinucis, în direct pe Facebook Live, a anunţat marţi poliţia, la câteva zile după difuzarea pe reţeaua de socializare a unei crime în Statele Unite.

25 apr. 2017, 20:01
Un nou omor în direct. Un bărbat şi-a asasinat copilul şi a transmis crima pe Facebook

Prieteni ai bărbatului sunt cei care au avertizat poliţia din Phuket, în sudul ţării. „Erau deja morţi atunci când am sosit eu„, luni după-amiaza, a declarat pentru AFP locotenentul Jullaus Suvannin, unul dintre primii care a ajuns la locul tragediei, adăugând că un smartphone a fost găsit în apropiere. Poliţia a anunţat că bărbatul, Wuttisan Wongtalay, s-a certat cu mama fetei, fără să fie în măsură să precizeze dacă el era tatăl copilului sau nu.

Facebook a catalogat postarea drept „îngrozitoare”. „Nu există loc pentru conţinut de acest gen pe Facebook şi a fost retrasă„, a declarat Facebook pentru AFP.

Această crimă are loc la câteva zile după cea din Cleveland, în Statele Unite, unde un bărbat în vârstă de 37 de ani a ucis un pensionar, un om ales la întâmplare pe stradă, şi a difuzat înregistrarea video pe Facebook. După trei zile de căutări, criminalul s-a sinucis.

Ulterior, CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg a dat asigurări că grupul său va face tot posibilul pentru a împiedica să se repete asemenea tragedii.

Aceste crime nu sunt primele difuzate în direct pe Internet. În februarie, a fost difuzat un dublu asasinat, comis la Chicago. Guvernatorul provinciei Phuket i-a îndemnat pe thailandezi să nu împărtăşească clipul de patru minute cu această crimă şi sinucidere, care circula în continuare marţi diupă-amiaza pe conturi ale unor navigatori thailandezi pe Internet.