Un nou post de televiziune intră în grila RCS RDS. Canalul este bilingv, în ROMÂNĂ şi ITALIANĂ

Un canal TV aflat pe lista must-carry va intra în grila de canale a RCS RDS şi a cerut acordul CNA pentru modificarea zonei de difuzare.

13 sept. 2018, 06:57
Un nou post de televiziune intră în grila RCS RDS. Canalul este bilingv, în ROMÂNĂ şi ITALIANĂ

Telestar 1 din Bucureşti va intra în grila RCS RDS, conform reprezentanţilor postului tv, care au solicitat în şedinţa CNA modificarea zonei de difuzare TELESTAR DIFFUSION într-una internaţională pentru televiziunea Telestar 1 din Bucureşti.

„Avem solicitări din alte ţări, inclusiv Italia. De asemenea, cabliştii din Republica Moldova au solicitat sa ne retransmită, dar noi nu putem retransmite dacă nu avem avizul CNA”, au precizat reprezentanţii postului.

„Suntem în must-carry şi de bucurăm că vom intra la RCS RDS. Acesta este un motiv de încurajare nemaipomenit şi ne va ajuta să ne sporim eforturile, pentru a face un lucru cât mai bun”, au mai precizat reprezentanţii Telestar 1, care nu au explicat dacă televiziunea va intra în grila de cablu sau satelit (probabil va fi prin tv cablu digital) şi nici data calendaristică la care televiziunea menţionată va intra în grila operatorului RCS RDS.

RCS-RDS, suma URIAŞĂ împrumutată pentru achiziţia unui operator de telecomunicaţii din Ungaria

Canalul este bilingv, în română şi italiană. Televiziunea este subtitrată în limba română. Solicitarea a fost aprobată, cu un vot împotrivă.