Un nou proces al Ligii 1 la TAS. „Am primit acceptul, mergem la Lausanne!”

Marin Condescu a declarat că Pandurii vor ataca la TAS decizia de depunctare cu trei puncte, după meciul cu ASA Târgu Mureş, disputat pe un teren impracticabil, dar şi punctele deduse din cauza datoriilor avute către foşti jucători şi speră ca echipa să rămână în Liga 1.

19 iun. 2017, 10:40
Un nou proces al Ligii 1 la TAS. „Am primit acceptul, mergem la Lausanne!”

Marin Condescu este de părere că Pandurii vor primi cele trei puncte de penalizare, după ce echipa s-a retras de pe teren la meciul de la Târgu Mureş, dar va contesta şi celelalte trei puncte de penalizare primite pentru neîndeplinirea fair-play-lui financiar.

„În urma discuţiei avute cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, am prezentat cele două variante care există pentru Pandurii. În primul rând, am primit aprobarea să contestăm la TAS pierdea punctelor şi să suportăm noi toate cheltuielile, inclusiv ale FRF, urmând să recuperăm ulterior banii de la Federaţie, dacă vom câştiga. Dacă vom rămâne în prima ligă, vom juca tot la Severin, până la inaugurarea stadionului din Târgu Jiu. Cealaltă variantă e continuarea în liga secundă, cu obiectiv promovarea. Vom juca la Motru, până la fi gata stadionul.  Consiliul Judeţean Gorj îşi menţine contribuţia pentru finanţarea clubului. CS Panduriil nu va intra în faliment. Pe 21 iunie, când se va judeca cazul, vom demonstra că putem onora angajamentul luat şi că avem resursele financiare. Pentru întreg sezonul 2017-2018, banii pe care trebuie să-i plătim către masa credală nu se ridică decât la 210.000 de euro” a declarat Condescu, la Radio Infinit.

FCSB, prima victorie în procesul cu Viitorul de la TAS

Marian Condescu mai are o variantă prin care speră să recupereze din bani: va da în judecată propriii jucători, dar şi pe arbitrul Marius Avram, cel care a decis că meciul cu ASA Târgu Mureş se poate juca. 

„În oricare dintre variante la mijloc e vorba de un milion de euro. Dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv ne dă dreptate, şi avem toate argumentele de partea noastră pentru a câştiga acolo, rămânem în Liga I şi primim aceşti bani din drepturile de televiziune. În varianta în care pierdem şi ajungem în Liga a II-a, nu mai primim aceşti bani, dar ne judecăm cu jucătorii care au ieşit de pe teren şi care ne-au pricinuit acest prejudiciu de trei puncte. Ei nu mai au nici un drept să fie la masa credală pentru că din cauza lor clubul a retrogradat şi, ca urmare, putem spune că nu li se mai cuvin datoriile de un milion de euro pe care le-ar avea ei de recuperat. Nu putem să-i plătim pentru că au retrogradat echipa. Despre mine nu mai vorbesc, pentru că milionul pe care eu îl am de recuperat de la masa credală, dacă se va întâmpla vreodată, am zis să fiu ultimul dintre cei care îşi primesc banii înapoi, deşi sunt primul pe lista creditorilor. Cu un milion de euro mai puţin la masa credală lucrurile sunt mult mai uşor de suportat pentru club în următorul an. În orice ţară normală la cap, angajatorul nu îl poate obliga pe angajatul său să presteze o muncă dacă îi este pusă în pericol viaţa. În acest caz jucătorii, televiziunile, spectatorii, toată lumea, a constatat că terenul era total inadecvat pentru disputarea unui meci de fotbal. Cum putea cineva de la club să îi forţeze pe jucători să continue meciul, iar apoi unul dintre ei să se accidenteze grav, pentru că erau condiţii pentru aşa ceva? Îi era pusă în pericol integritatea corporală a salariatului, adică a jucătorului? Eu zic că da! Singurul care putea opri meciul era arbitrul şi tocmai pentru că decizia lui de a continua partida a afectat grav interesele patrimoniale şi destinul clubului Pandurii am decis să ne adresăm cu o plângere penală organelor competente pentru a clarifica aceste aspecte. Sperăm, de asemenea, ca aşa ceva să nu se mai întâmple vreodată”, a spus Condescu.