Un nou program de studii universitare, introdus în domeniul de licenţă Ştiinţa Mediului. Zeci de specializări, în lichidare

Guvernul a aprobat joi Nomenclatorul domeniilor şi specializărilor sau programelor de studii universitare, cât şi structura instituţiilor de învăţământ superior pentru anul universitar 2018 – 2019, fiind introdusă o nouă specializare în domeniul de licenţă Ştiinţa mediului. Prin acelaşi act normativ a fost certificată înfiinţarea altor opt programe de studii de licenţă noi, în timp ce 35 de specializări din opt facultăţi de stat şi private intră în lichidare.

29 mart. 2018, 15:07
Un nou program de studii universitare, introdus în domeniul de licenţă Ştiinţa Mediului. Zeci de specializări, în lichidare

Potrivit Ministerului Educaţiei, prin adoptarea acestei Hotărâri de Guvern este introdusă specializarea „Management şi audit de mediu” în domeniul de licenţă „Ştiinţa mediului”. Documentul mai certifică şi înfiinţarea a opt programe noi pentru studii de licenţă, iar pentru 105 specializări/programe de studii universitare de licenţă din 40 de instituţii de învăţământ superior au fost făcute modificări ale capacităţii de şcolarizare.

„Pe baza rapoartelor ARACIS, 36 de specializări/programe de studii universitare de licenţă din 18 instituţii de învăţământ superior (16 de stat şi două particulare) sunt acreditate. În plus, la solicitarea acestora şi în baza hotărârilor senatelor universitare, opt facultăţi îşi modifică denumirea, iar Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu îşi schimbă structura”, precizează ministerul.

De asemenea, 35 de specializări din cadrul a opt instituţii de învăţământ superior (şase de stat şi două particulare) intră în lichidare, la propunerea facultăţilor, astfel încât începând cu anul universitar 2018-2019, pentru aceste specializări nu se mai organizează admitere.

La decizia Ministerului Educaţiei, Universitatea „Tibiscus” din Timişoara intră în lichidare cu toate programele de studii universitare, începând cu anul universitar 2018-2019.