Un nou seism cu magnitudinea 5,7 în Peru

Un nou seism cu magnitudinea 5,7 s-a produs luni în sudul Peru, fără a provoca victime sau pagube materiale, a anunţat Institutul de geofizică din Peru, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
25 aug. 2014, 19:53
Un nou seism cu magnitudinea 5,7 în Peru

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 s-a produs luni în sudul Peru. Cutremurul a avut loc ora locală 09.31 (14.31 GMT) la o adâncime de 56 kilometri, la circa 30 km de localitatea de coastă Atico, în regiunea Arequipa, fără a determina decretarea unei alerte de tsunami.

În ajun, un seism de 6,6 a zguduit centrul şi sudul statului Peru, fiind resimţit şi la Lima. În niciunul dintre cele două cazuri Protecţia civilă nu a raportat victime sau pagube materiale.

Mişcările seismice s-au înmulţit în ultimele zile în regiunea Pacific. Duminică, în regiunea viticolă Napa din California s-a produs un seism cu magnitudinea 6 care a provocat pagube materiale însemnate în zona turistică foarte populară.

Sâmbătă, un seism puternic cu magnitudinea 6,4 a zguduit centrul statului Chile, fără să se raporteze victime sau pagube materiale.

Mai multe sectoare din Santiago au suferit întreruperi de furnizare a energiei şi ale comunicaţiilor prin telefoane mobile şi prin internet, conform media locale.

În aprilie, un seism cu magnitudinea 8,2 în Chile s-a soldat cu şase morţi în regiunile Arica, Iquique şi Antofagasta, fiind instituite alerte de tsunami în Peru, Honduras, Ecuador şi Indonezia, notează AFP.