Un nou STUDIU ne spune de ce stau angajaţii pe Facebook la locul de muncă

Te-ai întrebat vreodată ce face creierul tău atunci când iei o pauză? În acele momente de linşte, creierul se pregăteşte „să vadă prin o lentilă socială”, dezvăluie un nou studiu, scrie noobz.ro

RomaniaTV.net
04 iun. 2015, 14:37
Un nou STUDIU ne spune de ce stau angajaţii pe Facebook la locul de muncă

Cercetările explică de ce Facebook sau Twitter sunt diversiuni atât de populare pentru persoanele care simt că este necesar să ia o pauză.

„Creierul are un sistem major care pare predispus la a ne pregăti pentru socializare în momentele de linişte”, spune autorul studiului, Matthew Lieberman.

Citeşte şi: STUDIU: Facebook, cea mai populară reţea de socializare în rândul adolescenţilor

„Natura sociologică a creierului se bazează pe latura biologică”, adaugă profesorul Lieberman.

Cercetătorii au reuşit să rezolve un mister care durează de aproximativ 20 de ani. Neurologii au ştiut încă din anii 1990 cum creierul include o reţea de regiuni care pare a fi cea mai activă în timpul perioadelor de repaus.

Cercetarea UCLA arată că în momentele de linişte, creierul se pregăteşte să se concentreze pe mintea altor oameni sau mai bine zis, „să văd lumea printr-o lentilă socială”.

„Eu, când vreau să iau o pauză de la locul de muncă, reţeaua creierului care se activează este la fel cum este cronologia de pe Facebook, fapt ce mă determină să văd ce fac prietenii mei”, spune autorul studiului.

Citeşte mai mult pe noobz.ro