Un nou VAL de NINSORI în ţară. Ce anunţă autorităţile despre începerea orelor de curs VIDEO

Marţi şi miercuri sunt aşteptate ninsori şi intensificări ale vântului în toată ţara. În aceste condiţii, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat că în aceste zile elevii vor putea ajunge la ore până la 9.30, în loc de 8.00. ANM a emis luni o atenţionare meteo cod galben de intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ, temporar viscol pentru patru judeţe din ţară, dar şi o informare meteorologică de intensificări ale vântului, ninsori slabe, valabilă pentru întreaga ţară.

16 ian. 2017, 09:05
Un nou VAL de NINSORI în ţară. Ce anunţă autorităţile despre începerea orelor de curs VIDEO

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că marți și miercuri elevii vor putea ajunge la școală până la ora 9,30, fără să li se pună absențe.

Ea a precizat, în ședința Comandamentului de iarnă, că decizia a fost luată după consultările cu Inspectoratul Școlar General, în contextul vremii nefavorabile.

Începem o săptămână în care vom avea din nou ninsori, dar nu aşa abundente ca săptămâna trecută. Va fulgui din această seară, mâine şi poimâine. Stratul de zăpadă va fi maxim 10 cm. Prin consultare cu Inspectoratul Şcolar s-a stabilit ca elevii mâine şi miercuri pot ajunge până la ora 9.00, 9.30, să nu pună absenţe. Elevii pot să vină fie începând cu ora 8.00, dacă şcoala e mai aproape de casă sau pot ajunge până la 9.00, 90.30„, a declarat Gabriela Firea.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni o atenţionare meteo cod galben de intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ, temporar viscol, valabilă 16 ianuarie, ora 23.00 – 17 ianuarie, ora 14.00.

De asemenea, ANM a emis şi o informare meteorologică de intensificări ale vântului, ninsori slabe, valabilă pentru întreaga ţară.

Citeşte şi ATENŢIONARE METEO. COD GALBEN de NINSORI VISCOLITE în mai multe zone din ţară