Un oraş întreg a rămas fără căldură. Primăria a anunţat că NU MAI SUNT BANI PENTRU COMBUSTIBIL

Un oraş întreg a rămas fără căldură într-o perioadă în care meteorologii anunţă temperaturi scăzute. Oamenii din Drobeta Turnu Severin sunt disperaţi. 

RomaniaTV.net
21 mart. 2018, 10:50
Un oraş întreg a rămas fără căldură. Primăria a anunţat că NU MAI SUNT BANI PENTRU COMBUSTIBIL

Serviciul Public pentru Alimentare cu Energie Termică de la nivelul Primăriei Drobeta Turnu Severin a oprit furnizarea agentului termic în municipiu, începând de miercuri dimineața, întrucât nu mai sunt bani pentru achiziția de compustibil, potrivit mhalert.ro.

„Din păcate, vremea nu ne ajută. După o perioadă mai călduroasă, avem acum zăpadă, dar atât s-a putut face de la nivelul autorităților locale. Anul trecut am închis căldura pe 24 martie, dar ne-a ajutat și vremea. Anul acesta închidem cu trei zile mai devreme”, a spus primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Edilul a mai adăugat că deja s-au strâns datorii foarte mari la furnizorii de combustibil, care trebuie achitate, iar gradul de încasare a facturilor de la consumatori este unul foarte scăzut.

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea se va menține deosebit de rece. 

PROGNOZA METEO MIERCURI Vremea se va menține deosebit de rece. Cerul, mai mult noros ziua, se va degaja treptat noaptea în jumătatea de nord a țării. Vor fi precipitații, mai ales în prima parte a intervalului, predominant sub formă de ninsoare în Banat, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, local în Crișana și izolat în Maramureș și mixte în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, unde pe spații mici se va forma polei. În jumătatea de sud a teritoriului, izolat, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în nord-vest și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade in Moldova si 6 grade pe litoral, iar cele minime se vor situa, în general, între -11 și -1 grad, cu cele mai scăzute valori în Maramureș. Izolat, dimineața și noaptea, va fi ceață.

PROGNOZA METEO JOI Vremea va fi în continuare deosebit de rece, cu precădere în nord și în depresiuni, unde local, îndeosebi noaptea, va fi ger. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații, mai ales spre seară și în cursul nopții, în jumătatea de sud a țării, unde vor fi mai importante cantitativ, și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor predomina ninsorile, exceptând zona litoralului, unde precipitațiile vor fi mixte.

Vântul se va intensifica treptat în sud, în sud-est și pe crestele montane și va avea viteze mai mari noaptea, când temporar ninsoarea va fi viscolită. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade in estul Transilvaniei și 5 grade in Dealurile Banatului, minimele între -12 grade în nordul Moldovei și 1 grad pe litoral.

PROGNOZA METEO VINERI Vremea se va menține deosebit de rece la această dată. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații, în special pe parcursul zilei, pe arii extinse în jumătatea de sud-est a țării, unde vor fi moderate cantitativ, și local în rest. Acestea vor fi mixte în Dobrogea, iar pe arii restrânse și în Banat și Crișana și mai ales ninsori în celelalte zone, astfel că se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile sud-estice, iar în prima parte a intervalului și în cele sud-vestice și la munte, cu viteze mai mari pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade, iar cele minime între -11 și 0 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA Vremea va fi mai rece decât în mod caracteristic acestei date. Cerul va avea înnorări și pe arii restrânse se vor semnala precipitații mixte în sud și sud-vest și sub formă de ninsoare la munte. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări la munte și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 8 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Spre sfârșitul intervalului, în zonele joase vor fi condiții de ceață.