Un ortoped DISTRAT, acuzat de MALPRAXIS, după ce a operat o pacientă la piciorul SĂNĂTOS

Un medic ortoped de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani a fost reclamat luni la Poliţie de un bărbat care susţine că acesta a operat-o pe soţia sa celălalt picior decât cel bolnav, conducerea unităţii medicale urmând să efectueze o anchetă medicală în acest caz.

21 oct. 2013, 14:31
Un ortoped DISTRAT, acuzat de MALPRAXIS, după ce a operat o pacientă la piciorul SĂNĂTOS

Soţul pacientei susţine, în plângerea depusă la Poliţia Petroşani, că medicul ar fi intervenit greşit, femeia având probleme la piciorul stâng, în timp ce operaţia a fost efectuată, în urmă cu cinci zile, la piciorul drept, informează Agerpres.

„La Poliţia municipiului Petroşani a fost depusă o plângere de către un bărbat de 43 de ani, din Petroşani. Acesta a sesizat că soţia sa a fost operată în data de 16 octombrie la secţia Ortopedie a spitalului din Petroşani. Bărbatul susţine că intervenţia chirurgicală ar fi trebuit efectuată la piciorul stâng şi că soţia a fost operată la piciorul drept. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, Adriana Voina.

Soţul bolnavei a depus o reclamaţie şi la sediul Spitalului de Urgenţă din Petroşani, directorul instituţiei medicale, dr. Alin Vasilescu, afirmând că va declanşa o anchetă internă pentru a stabili în ce măsură cele sesizate se confirmă. El a arătat că, deocamdată, nu se poate pronunţa în ceea ce priveşte aspectele semnalate de soţul pacientei, până când nu va discuta cu medicul care a operat-o pe femeie şi va vedea diagnosticul de caz şi tratamentul aplicat.

Colegiul Medicilor Hunedoara nu a primit încă o reclamaţie despre acest caz.