Un pensionar de 75 de ani din Galaţi a realizat un bust al lui Eminescu şi Cuminţenia Pământului din zăpadă îngheţată

Un pensionar de 75 ani din Galați, tehnician la o fabrică de mobilă și pasionat de sculptură, a realizat, în fața blocului în care locuiește, un bust al lui Eminescu și o copie după Cumințenia Pământului, din zăpadă înghețată.

18 ian. 2017, 14:58
Un pensionar de 75 de ani din Galaţi a realizat un bust al lui Eminescu şi Cuminţenia Pământului din zăpadă îngheţată

„Pe Eminescu l-am făcut în două-trei ore, dar apoi s-a topit un pic și am luat-o de la capăt, alte trei ore. Am făcut acum și Cumințenia Pământului, tot așa, șase-șapte ore a durat totul, și am pus și un semn de întrebare în fața ei, datorită discuțiilor în care a fost implicată în ultima vreme. Semnul întrebării vreau să le trezească un pic curiozitatea celor care nu știu despre ce e vorba, iar pe cei care știu vreau să îi fac să se gândească la tot ce a apărut în ultima vreme în spațiul public despre opera lui Brâncuși. O dau pe o cană de vin fiert, să mă mai încălzesc, că în ger tot mereu mai lucrez la ele, le finisez”, a explicat Petre Darie, autorul lucrărilor din zăpadă, care a precizat că a fost ajutat de doi vecini.

Pensionarul a precizat că, în urmă cu o seară, a găsit statuile vandalizare.

„Capul Cumințeniei și cel al lui Eminescu erau la vreo 50 de metri în spate, aruncate pe zăpadă, la fel și trunchiul Cumințeniei. Fuseseră scoase de pe piedestralul de zăpadă și aruncate. În câteva ore, le-am reparat și le-am pus la locul lor”, a spus Darie.

Sculptorul de ocazie își propune ca, pe viitor, să realizeze în zăpadă și un bust al lui Ion Creangă, scrie Agerpres