Un pescar a murit după ce a agăţat cu acul undiţei reţeaua de înaltă tensiune

Un tânăr din Râmnicu Vâlcea a murit electrocutat miercuri dimineaţa, la pescuit, cârligul undiţei sale agăţându-se de reţeaua de înaltă tensiune, a declarat pentru Agepres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, Alina Teodorescu.

02 apr. 2014, 12:18
Un pescar a murit după ce a agăţat cu acul undiţei reţeaua de înaltă tensiune

„Poliţiştii Postului de Poliţie Galicea au fost sesizaţi telefonic cu privire la faptul că un bărbat ce se afla la pescuit în punctul balastieră din localitate s-a electrocutat de firele unui stâlp de înaltă tensiune. În urma verificărilor, s-a stabilit că este vorba despre Z. Ion, de 32 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea. Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a stabilit că persoana decedată a pescuit pe malul stâng al râului Olt şi din neatenţie a agăţat cu undiţa firele de la reţeaua de înaltă tensiune, electrocutându-se”, a precizat Teodorescu.

Citeşte şi MOARTE STUPIDĂ. A murit electrocutat de uscătorul de păr

Tânărul a decedat în drum spre spital.

În ultimii ani, mai mulţi pescari vâlceni au murit electrocutaţi în timp ce se aflau la pescuit, ignorând panourile de avertizare din zona stâlpilor de înaltă tensiune situaţi pe malul râurilor. Ultimul caz s-a înregistrat în anul 2013, când un tânăr din oraşul Brezoi a murit scurt-circuitat în zona lacului Gura Lotrului, în timp ce se pregătea să lanseze, cârligul agăţându-se de reţeaua de înaltă tensiune.

Compania furnizoare de electricitate a luat atunci decizia de a împrejmui zona respectivă.