Un PEŞTE URIAŞ, extrem de rar, care a inspirat POVEŞTILE cu MONŞTRI marini, capturat de o femeie FOTO

Un specimen al celui mai lung peşte osos din lume, peştele râmă, care a inspirat numeroase poveşti cu şerpi de mare ce mâncau marinarii, a fost prins de o cercetătoare marină din America. Cu toate că animalul era mort, această specie trăind la sute de metri adâncime, tânăra a avut nevoie de ajutorul a 15 oameni pentru a aduce creatura la mal.

16 oct. 2013, 08:31

Un peşte râmă uriaş, lung de 5.4 metri, a fost descoperit de Jasmine Santana, o cercetătoare marină în apele oceanului, aproape de insula Santa Catalina din sudul Californiei, aproape de Los Angeles, potrivit Daily Mail. 

Citeşte şi Creatură MÂNCĂTOARE de OAMENI, descendentă a DINOZAURILOR, capturată într-un râu: Este un record FOTO

Animalul este considerat cel mai lung peste osos din lume, fiind de multe ori punctul de plecare pentru poveştile marinăreşti de groază în care oamenii erau luaţi de pe vase de creaturi lungi de zeci de metri. Cu toate acestea, astfel de peşti trăiesc la adâncimi cuprinse într 400 şi 1.000 de metri, ieşind foarte rar la suprafaţa. Mai mult, specimentul găsit de cercetătoare era mort, iar tânăra a cerut ajutorul a 15 oameni pentru a aduce creatura la mal, dovedindu-le colegilor de muncă că a reuşit să vadă legendarul peşte.

Nu am văzut niciodată un peşte atât de mare. Ultimul peşte râmă pe care l-am văzut avea 90 de centimetri. Vreau să îl îngrop şi să aştept să putrezească, pentru a putea să îi luăm oasele şi să îl expunem„, a explicat Jasmine, mândră de descoperirea sa.

Citeşte şi Doi pescari au PRINS în UNDIŢĂ o creatură RARĂ, după ce au folosit drept momeală un CÂRNAT FOTO

Martorii au fost uimiţi de ceea ce a reuşit să facă tânăra, mai ales că l-a adus singură până aproape de mal, după ce l-a descoperit pe fundul oceanului la câţiva zeci de metri distanţă. Potrivit primelor cercetări, peştele par să fi murit de cauze naturale.