Un pianist de 11 ani uimeşte lumea cu talentul său. Povestea „Micului Mozart” de România VIDEO

Un copil de 11 ani din Iaşi a uimit o lume întreaga cu talentul său. Călin este elev în clasa a V-a şi este cunoscut ca "Micul Mozart" de România, fiind unul dintre cei mai premiaţi pianişti din ţară.

RomaniaTV.net
20 apr. 2013, 20:05
Un pianist de 11 ani uimeşte lumea cu talentul său. Povestea „Micului Mozart” de România VIDEO

Călin are 11 ani şi cântă dumnezeieşte la pian. După ce a câştigat o groază de premii naţionale şi internaţionale, puştiul din Iaşi a fost invitat să cânte pe scena Filarmonicii din Viena, unde se visează mulţi pianişti care au deja cariere solide în spate. Băiatul riscă însă să nu poată onora invitaţia, din lipsa banilor, mama lui fiind destul de strâmtorată şi având slabe şanse să facă rost de suma necesară deplasării până în luna august, când va avea loc evenimentul caritabil.

Călin şi-a descoperit pasiunea pentru pian când avea doar 5 ani, iar la 9 ani câştiga deja primul premiu internaţional din „palmaresul” său, în Franţa. De atunci, „Micul Mozart” a continuat să uimeasca lumea cu talentul său şi cu zecile de premii obţinute.

„Vreau să ajung un pianist de mare succes, să cânt pe cât mai multe scene şi să fiu recunoscut de cât mai multe ţări”, spune Călin Calfa.

CITEŞTE ŞI: Noul Mozart? O fetiţă de 7 ani cântă la vioară şi pian dumnezeieşte şi a compus deja o operă VIDEO

„Călin a fost întotdeauna un copil extrem de serios, indiferent de vârstă. În momentul în care noi l-am înscris în clasa întâi la şcoala generală din cartier el a plâns şi a spus: eu vreau la Colegiul Naţional de Artă, eu vreau să mă fac pianist”, povesteşte Geanina Albu, mama băiatului.

Profesoara lui de pian, Roxana Ota, este foarte mândră de elevul ei: „Ceea ce am transmis eu a captat foarte bine şi de aici şi rezultatele, care pentru un copilaş de vârsta lui sunt foarte multe şi foarte bune”.

Călin a fost invitat să participe la un eveniment caritabil ce urmează să aibă loc în Viena în luna august. Prezenţa lui printre mari muzicieni ai lumii este, însă, condiţionată de bani, deplasarea la Viena costând 3.000 de euro, bani pe care părinţii lui nu-i au.