Un pilot rus s-a drogat cu marijuana înainte de a se urca la bordul avionului

Un pilot rus şi o însoţitoare de bord au consumat marijuana înainte de a urca la bordul unui avion cu 192 de pasageri, starea acestora fiind observată în ultimul moment, ceea ce a necesitat înlocuirea echipajului, relatează agenţiile de presă ruse citate de agenţia EFE.

RomaniaTV.net
08 nov. 2011, 21:37
Un pilot rus s-a drogat cu marijuana înainte de a se urca la bordul avionului

„În timpul examinării medicale de dinaintea zborului, comportamentul comandantului, al copilotului şi al unei stewardese au stârnit suspiciunea medicilor, motiv pentru care zborul a fost întârziat”, a declarat pentru agenţia rusă Interfax un purtător de cuvânt al Autorităţii aeronautice ruse.

Analizele ulterioare au confirmat că pilotul comandant şi stewardesa consumaseră marijuana, dar nu şi copilotul, conform Agerpres.

Avionul care urma să decoleze din regiunea Magadan din Extremul Orient rus cu destinaţia Moscova a plecat cu o întârziere de 12 ore cu un alt echipaj.

La 21 iunie, un avion de tipul Tupolev 134 al unei companii ruse s-a prăbuşit lângă localitatea Petrozavodsk, provocând moartea a 47 de pasageri. Ulterior s-a descoperit că pilotul navigator se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, lucru considerat în raportul investigaţiei ca fiind una dintre cauzele accidentului.