Un poliţist arestat pentru luare de mită ameninţă o judecătoare: „Am să-i fac numărul la proastă! Strâmbă obosită!”

DNA Timișoara a decis trimiterea în judecată a agentului de poliţie Fiat Nicu Mihăițoaia de la Poliția de Frontieră Timișoara, prins în flagrant în timp ce lua mită, și a celei care a fost intermediara între acesta și polițistul care a dat banii pentru a fi făcut scăpat într-un dosar instrumentat de DIICOT, Florentina Marișcaș. Agentul a fost trimis în judecată pentru luare de mită și trafic de influență, iar Marișcaș pentru complicitate la cele două infracțiuni.

10 nov. 2016, 09:37
Un poliţist arestat pentru luare de mită ameninţă o judecătoare: „Am să-i fac numărul la proastă! Strâmbă obosită!”

Rechizitoriul scoate la iveală faptul că anchetatorii anticorupție i-au dat lovitura de grație agentului Fiat Nicu Mihăițoaia, care nu a recunoscut acuzațiile susținând că banii găsiți asupra lui reprezintă un împrumut dat Florentinei Marișcaș, cu care a avut o relație, potrivit pressalert.ro.

În baza mandatului emis de judecător, procurorii DNA au continuat să-l monitorizeze pe agent în timp ce era arestat. Acesta a fost vizitat de mai multe ori de Zoran Vertopan, un celebru contrabandist, condamnat într-un dosar DIICOT și de Căldăraș Teodor Marcel, membru al clanului țigănesc Viscol din Lugoj, cunoscut cu antecedente penale.

În timpul discuțiilor purtate cu aceștia, Mihăițoaia a susținut că anchetatorii nu ar avea probe, deoarece a fost extrem de precaut: ”Ce probe, că nu am zis niciodată, nici măcar nu am bătut vreun apropo! Pe nici un ambiental, cu nimeni! Cu nici un prost! Păi, dar n-am vorbit, Zorane! Că mă știi de atâta vreme! Nu! Păi nu! Nici măcar! Nici măcar o chestie cu virgulă, să zici, bă… sunt șocat pentru că n-au dovezi, din punctul meu de vedere”.

Mihăițoaia i-a înjurat atât pe procurorul de caz, cât și pe judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Timiș care a dispus arestarea sa preventivă, acuzând-o că ”ce i-a dictat procurorul, aia a scris… că proasta aia de judecătoare, strâmba aia, băga-i-aș p…a-n inimă a zis că ă… așa cum reiese din… că ți-am zis, proasta aia, strâmba aia obosită nici măcar nu m-a ascultat. A scris după dictare! Cu această judecătoare n-am lucrat. Am să-i fac numărul la proastă, cât vrea ea! Vrea să stau cinci luni, stau cinci luni… și nu uitați ce v-am spus acum! Eu o să fiu întotdeauna deasupra lor! Ei la egalitate cu mine niciodată! …javra mică a scris după dictarea lu’ javra”.