Un post de televiziune din Kabul a fost vizat de un atac sinucigaş al Statului Islamic. Cel puţin doi morţi

Postul de televiziune ShamShad TV, din Kabul, a fost, marţi, ţinta unui atac sinucigaş, în timp ce oameni îmbrăcaţi în costume de poliţişti au pătruns în redacţie, unde au ucis un poliţist şi au tras în jurnalişti.

07 nov. 2017, 18:39
Un post de televiziune din Kabul a fost vizat de un atac sinucigaş al Statului Islamic. Cel puţin doi morţi

După două ore de la atac, trupele speciale au reuşit să combată atacul de la Shamshad TV, în urma căruia două persoane au murit şi 20 sunt rănite, a informat  Abed Ehsas, noul director al ShamShad news.

În atac, teroriştii au folosit grenade de mână, cu care au ucis un agent de pază al televiziunii şi a rănit un coleg de-al lui. După aceea, alţi agresori au intrat în televiziune şi au deschis focul, rănind mai mulţi jurnalişti, în timp ce aţii au reuşit să fugă din clădire.

Najib Danish, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că există două victime – un bărbat şi o femeie – care erau agenţi de pază în redacţia televiziunii.  Aceeaşi instituţie a mai precizat că cei doi agresori au fost ucişi de poliţie.

Gruparea teroristă care a acţionat asupra postului de televiziune provine din provincia afgană Nangahar, din estul Afganistanului, a revendicat un număr de atacuri ce au avut ca ţintă civili.

Talibanii au negat orice implicare a lor în acest atac care a survenit după aproximativ trei săptămâni de atacuri inclusiv asupra moscheii Shia din Kabul, unde peste 50 de oameni au fost ucişi.