Un preot a făcut sex cu o enoriaşă. A aflat apoi că avea HIV

Un pastor baptist a fost suspendat după ce a mărturisit că a întreţinut relaţii sexuale cu o tânără din parohie, însă a ascuns faptul că aceasta este infestată cu virusul HIV. Magistraţii au decis ca Juan McFarland să predea cheile autoturismului pus la dispoziţie de biserică şi a primit interdicţie de a se apropia de aceasta pentru 24 de ani.

17 oct. 2014, 15:02
Un preot a făcut sex cu o enoriaşă. A aflat apoi că avea HIV

Pastorul Juan McFarland, de la o biserică baptistă din Alabama, a mărturisit că a întreţinut relaţii sexuale cu o tânără căsătorită, membră a parohiei, ascunzând însă faptul că aceasta era infestată cu HIV. Instanţa a a hotărât să-l suspende pe pastor din funcţie până la luarea unei decizii finale.

Judecătorul Charles Price, de la curtea din Montgomery, l-a acuzat pe pastor că a înşelat încrederea membrilor parohiei Siloh. Judecătorul a decis ca pastorul Juan McFarland să predea cheile autoturismului pus la dispoziţie de parohie şi i-a impus interdicţia de a se apropia de parohie timp de 24 de ani.

„Acum ne-am recăpătat biserica şi putem începe vindecarea”, a declarat Lois Caffey, membru al parohiei de 21 de ani, potrivit Spynews.ro.

După ce instanţa a pronunţat verdictul, McFarland de 47 de ani a avut o întâlnire privată cu liderii parohiei care s-a desfăşurat în termeni tensionaţi. După încheierea întâlnirii, fostul pastor a predat cheile autoturismului şi a părăsit biserica.

În 1 decembrie, urmează ca instanţa să pronunţe pedeapsa finală luată împotriva lui McFarland.