Un preot rus, anchetat pentru pedofilie

Un preot rus, apropiat al clubului de fotbal Zenit Sankt Petresburg, este cercetat pentru acte de pedofilie comise în Grecia, a anunţat, miercuri, comitetul de anchetă şi mass-media rusă, informează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
06 nov. 2013, 15:58
Un preot rus, anchetat pentru pedofilie

Gleb Grozovski, 34 de ani, preot şi consilier al directorului general al clubului Zenit pentru probleme spirituale, este bănuit că ar fi comis acte de pedofilie asupra a două fetiţie, de 9, respectiv 12 ani, în luna iunie, în Insula Kos din Grecia, a precizat comitetul de anchetă, într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al anchetatorilor din Sankt Petersburg a declarat agenţiei Interfax că preotul, aflat în Israel în acest moment, este vizat de un mandat de arestare internaţional.

Faptele ar fi fost comise în incinta unei tabere pentru copii, aflată sub patronajul unei asociaţii ortodoxe. Preotul este bănuit că ar fi comis acte similare şi în regiunea oraşului Sainkt Petersburg, precizează comunicatul.

Gleb Grozovski este cunoscut pentru colaborarea pe care o are cu o asociaţie de ajutorare a orfelinatelor, patronată de vedeta fotbalului rus Andrei Arşavin, potrivit presei ruse.

Clubul a subliniat într-un comunicat că acest caz nu are „nicio legătură cu fotbalul şi cu activităţile clubului”. „Toată lumea ştie că Gleb Grozovski a fost elev al şcolii de fotbal din Sankt Petersburg, deci nu este nicio surpriză că jucătorii de la Zenit i se adresează lui în calitate de duhovnic”, a precizat clubul.

Preotul a fost suspendat din funcţie, la cererea sa, pe timpul anchetei, a declarat pentru Ria Novosti un responsabil al Bisericii Ortodoxe, Alexei Bolcikov.