Un primar din Vâlcea, cercetat pentru uz de armă după ce a intervenit într-un conflict

Primarul comunei vâlcene Guşoieni, Nicolae Concioiu, este cercetat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea pentru uz de armă fără drept, după ce a intervenit să aplaneze un conflict pe raza localităţii.

31 oct. 2014, 12:40
Un primar din Vâlcea, cercetat pentru uz de armă după ce a intervenit într-un conflict

„Nu vreau să comentez acest incident, mi s-a părut normal, însă, ca primar şi ca cetăţean, când vezi un conflict violent pe stradă, să dai dovadă de simţ civic. Dacă nu interveneam, ce se întâmpla? Evident că voi lăsa poliţia să-şi facă treaba în acest caz”, a declarat pentru AGERPRES edilul din Guşoieni.

Potrvit IPJ Vâlcea, în după amiaza zilei de 27 octombrie, un bărbat a sesizat prin sistemul unic de urgenţe 112 că între doua rude ale sale s-a produs un scandal. La scurt timp, un alt bărbat a informat poliţia despre faptul că a fost agresat de una dintre cele două persoane.

Din primele verificări efectuate la faţa locului, a rezultat că fraţii Lăutaru Vasile şi Constantin se băteau chiar pe drumul public. Primarul comunei, Nicolae Concioiu, aflându-se în trafic cu un autoturism, a oprit şi a intervenit verbal, încercând să aplaneze scandalul, însă a fost lovit de Vasile Lăutaru. La faţa locului a ajuns şi G.C., de 23 de ani. Primarul a executat două focuri în plan vertical, iar tânărul a tras două focuri în direcţia lui Vasile Lăutaru, astfel că acesta a fost rănit uşor.

Victima a fost transportată la spital, i-au fost acordate îngrijiri medicale, însă nu a rămas internată.

În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe faţă de Vasile Lăutaru, iar faţă de primarul Nicolae Concioiu şi tânărul G. C. pentru infracţiunile de „uz de armă neletală fără drept” şi „lovire sau alte violenţe”.

Totodată, a fost dispusă măsura anulării autorizaţiei privind dreptul de a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii neletale.

Citeşte şi Primarul violent din Bârlad, noi ieşiri scandaloase în faţa camerelor de luat vederi