Un primar din Vâlcea, declarat incompatibil pentru că şi-a angajat şi avansat în funcţie propria fiică

Primarul comunei Nicolae Bălcescu, Constantin Oprea, declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, a declarat luni, pentru AGERPRES, că va contesta în instanţă decizia agenţiei, declarându-se nevinovat.

RomaniaTV.net
15 sept. 2014, 12:54
Un primar din Vâlcea, declarat incompatibil pentru că şi-a angajat şi avansat în funcţie propria fiică

Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă în cazul lui Constantin Oprea, primar al comunei Nicolae Bălcescu, judeţul Vâlcea, întrucât, în calitate de primar, a semnat dispoziţiile de numire şi de avansare în funcţie a fiicei sale.

Astfel, potrivit ANI, fiica acestuia a încasat venituri de la Primăria comunei Nicolae Bălcescu în cuantum de 15.702 lei. Inspectorii ANI susţin că liberalul Constantin Oprea a încălcat dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora ‘Primarii […] sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I’.

„Nu este corectă decizia, voi merge în instanţă, este vorba de un concurs şi mai mult nu vreau să comentez. Acum nu putem să tăiem şansele oricui doar pentru faptul că s-a nimerit să fie rudă într-un context cu cineva. Voi merge în instanţă şi voi câştiga”, a declarat edilul din Nicolae Bălcescu.