Un prinţ din familia regală saudită a fost DECAPITAT în piaţa publică

Autorităţile saudite au executat un membru al familiei regale care fusese acuzat de crimă, în 2012, a informat Ministerul de Interne saudit. Este prima execuţie de acest fel din ultimii 40 de ani.

19 oct. 2016, 08:16
Un prinţ din familia regală saudită a fost DECAPITAT în piaţa publică

Prinţul Turki bin Saud al-Kabir fusese condamnat pentru că l-a împuşcat şi ucis pe Adel al-Mahemid în timpul unei altercaţii, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne saudit, citat de Agenţia de Presă Saudită.

Ministerul a mai precizat că anunţul privind execuţia (prinţului vinovat, n.r.) va servi drept garanţie pentru cetăţeni că Riyadul „este hotărât să menţină securitatea şi să respecte justiţia”. De asemenea, unchiul victimei, Abdul Rahman al-Falaj, a declarat că sentinţa reflectă „determinarea Riadului de a respecta „un sistem de justiţie corect”, potrivit Arab News.

Prinţul Kabir a fost condamnat la moarte în noiembrie 2014. În presă, identitatea condamnatului  nu a fost divulgată şi nici locul şi modalitatea în care a fost executat, ci doar s-a spus că era vorba despre un prinţ arab care fusese condamnat la moarte. Se ştie însă că majoritatea execuţiilor din regatul din Golf au loc prin decapitare cu sabia, într-o piaţă publică.

Citeşte şi Victor Piţurcă, SECHESTRAT în Arabia Saudită. A cerut ajutor la AMBASADA ROMÂNIEI

Prinţul Kabir este primul membru al familiei regale saudite care este decapitat dsuupă 1975, când prinţul Faisal bin Musaid a fost decapitat în acelaşi fel pentru că îl asasinase pe regele Faisal.

Arabia Saudită respectă întocmai codul legal islamic care prevede pedeapsa capitală pentru omor, trafic cu droguri, jaf armat, viol şi apostazie.

Kabir este a 134-a persoană condamnată la moarte şi  executată în 2016. Arabia Saudită ocupă locul al treilea în rândul ţărilor cu cele mai multe execuţii, după Iran şi Pakistan, potrivit Amnesty Internaţional.