Un profesor de engleză este acuzat de elevi că i-a agresat fizic şi verbal. A fost demarată o anchetă

Un profesor de engleză de la Şcoala Gimnazială Vidrasău, judeţul Mureş, este acuzat că a agresat, joi, în timpul orelor, fizic şi verbal, mai mulţi elevi, după ce şi-ar fi pierdut controlul din cauza că este cardiac, în acest caz fiind alertată Poliţia.

11 mai 2017, 13:13
Un profesor de engleză este acuzat de elevi că i-a agresat fizic şi verbal. A fost demarată o anchetă

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Ioan Macarie, a declarat că profesorul de limba engleză, care i-a tras pe elevi de păr şi le-a adresat cuvinte triviale, a declarat că regretă faptele şi că a avut o atitudine ostilă din cauza problemelor pe care le are cu inima.

„Este vorba de un profesor de limba engleză suplinitor, necalificat, la Şcoala Gimnazială din Vidrasău, structura Şcolii din Ungheni, un profesor care la ora de limba engleză a agresat copiii şi fizic şi verbal. Pe o fetiţă a tras-o de păr. Imediat a fost sesizată Poliţia, părinţii şi consilierul şcolar. S-au luat declaraţii, inclusiv de la acest profesor, care a recunoscut că (n.r. agresiunile s-au petrecut) pe fondul faptului că este cardiac, a recunoscut, şi regretă. Într-adevăr se confirmă că a făcut lucruri care nu ar trebui să le facă. Se pare că destul de urât a vorbit cu copiii, i-a tras şi de păr. Aştept informare şi de la conducerea unităţii şcolare să vedem cât de grav este. A dat declaraţie că regretă şi fapta s-a produs pe fondul faptului că este cardiac”, a spus Ioan Macarie, potrivit Mediafax.

În acest caz, şcoala va constitui o comisie de anchetă şi va stabili sancţiunile care se vor lua, iar Poliţia va demara cercetări.