Un proiectil din cel de-al Doilea Război Mondial, găsit într-o grădină din Slobozia

Un locuitor din comuna Slobozia, judeţul Giurgiu, a sunat la 112 pentru a cere sprijinul autorităţilor după ce a descoperit în grădina lui, în timp ce săpa gropi pentru a planta pomi, un proiectil de calibrul 152 de milimetri.

19 oct. 2014, 12:38
Un proiectil din cel de-al Doilea Război Mondial, găsit într-o grădină din Slobozia

„Proiectilul era din cel de-al Doilea Război Mondial şi era de calibru mai mare, respectiv de 152 de milimetri, mai mult decât dublu decât cele găsite de obicei, care au un calibru de aproximativ 70 de milimetri”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Mădălina Boţăroagă, potrivit Agerpres.

Când a găsit proiectilul, bărbatul a sunat la 112 pentru a cere sprijinul autorităţilor. La faţa locului s-a deplasat o echipă de pirotehnişti care au ridicat proiectilul în vederea asanării.

În ultima săptămână de zile au mai fost găsite opt proiectile în localitatea Băneasa, dar de calibru mai mic. Astfel de proiectile precum cel din grădina localnicului din Slobozia sunt găsite mai rar, acesta fiind singurul de acest fel semnalat de la începutul anului şi până acum.

CITEŞTE ŞI: Descoperire UIMITOARE a unui adolescent în curtea bunicilor. Ce a făcut apoi le-a pus tuturor viaţa în pericol