PROXENET la 15 ani! Un puşti din Galaţi a pus pe picioare o reţea de prostituţie

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Galaţi au rămas mască după ce au descoperit că un minor de 15 ani şi alţi câţiva complici cam de aceeaşi vârstă creaseră o adevărată reţea de prostituţie, racolarea fetelor, multe minore, făcându-se prin metoda "lover boy".

01 iun. 2017, 12:47
PROXENET la 15 ani! Un puşti din Galaţi a pus pe picioare o reţea de prostituţie

Pe 29 mai, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Galaţi au identificate cinci persoane,  cu vârste cuprinse între 15 şi 21 de ani, despre care existau informaţii că ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei.

„Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2016-2017, bărbaţii ar fi determinat prin metoda „lover boy” mai multe femei, dintre care şi cinci minore de 15 şi 16 ani, să practice prostituţia. Din activitatea infracţională bărbaţii ar fi obţinut peste 30.000 de lei”, susţin reprezentanţii IPJ Galaţi.

Se pare că şeful grupării este un minor de 15 ani, care seducea minorele, dar şi femei în toată firea, convingându-le apoi să îţi vândă trupul.

Citeşte şi O reţea de proxeneţi români, destructurată în sudul Franţei

Fetele credeau că fac asta doar pentru a-şi trăi viaţa fără griji alături de cel de care se îndrăgostiseră, însă aflau destul de repede că acesta nu vrea decât banii obţinuţi de pe urma practicării prostituţiei. Poliţiştii au fost puse în executare cinci mandate de aducere, faţă de patru dintre membrii grupării infracţionale fiind dispusă reţinerea, iar ieri au fost prezentaţi Judecătoriei Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

Faţă de a cincea persoană urmează să fie efectuate verificări pentru a se stabili dacă a avut discernământ la momentul comiterii faptei. Oamenii legii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate câte minore şi femei au fost convinse să se prostitueze.