Un român, martor la ATENTATUL DIN NISA: „Am văzut camionul cum intră mulţime, la 10 metri în faţa mea”

Florin Pepene s-a aflat în mijlocul mulţimii, joi noapte, pe Promenada Englezilor din orașul Nisa, pentru a urmări focul de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franţei. Acesta a povestit, la România TV, că a văzut camionul cum a intrat, fără ezitare, în mulţime, chiar la circa 10 metri în faţa sa. "Era foarte multă lume. Nu aveai cum să nu omori atâţia oameni", a mărturisit el.

15 iul. 2016, 07:46
Un român, martor la ATENTATUL DIN NISA: „Am văzut camionul cum intră mulţime, la 10 metri în faţa mea”

Am vazut camionul cum a intrat in multime, la 10 metri in fata noastra, cum inceput sa ii calce pe oameni. Am vazut cum a sarit zona verde, a intrat pe zona pietonala. Prima oara am crezut ca este vorba despre un accident, dupa care am vazut cum camionul face tot felul de slalomuri. A iesit de pe zona pietonala, a intrat pe carosabil, dupa care iar a intrat pe zona pietonala. Oamenii au inceput sa fie agitati, sa tipe, sa urle„, a povestit Florin Pepene, la România TV.

Acesta a mărturisit că a fost surprins de cât de repede au intervenit poliţiştii francezi la faşţa locului. „La un moment dat, dupa ce am vazut camionul care a intrat in multime, la 10 secunde a aparut o masina de politie, care a pornit sirena si a urmarit camionul. Politia s-a miscat foarte repede. A fost o alarma pentru noi sa ne indreptam spre hotel„, a spus Florin Pepene.

Era foarte multa lume. Pietonala este foarte lata, are circa 4-5 metri. In rand pot merge lejer 4-5 persoane. Pe distanta de un kilometru pot fi cateva sute de persoane. Nu aveai cum sa nu omori atatia oameni„, a mai spus martorul la tragicul incident.

Atentatul terorist de la Nisa de joi seară, când un franco-tunisian a intrat în plin cu un camion în mulțime și a deschis focul înainte de a fi neutralizat de poliție, s-a soldat cu 84 de morți și zeci de răniți, dintre care 18 sunt în stare de ‘urgență absolută’, potrivit unui nou bilanț al guvernului, relatează AFP.

Vineri dimineață, 18 răniți erau încă în stare de „urgență absolută” , în timp ce alte 50 de persoane aveau răni ușoare, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne francez, Pierre-Henry Brandet.

Potrivit France Info, Promenade des Anglais va rămâne închisă „pentru o perioadă nederminată”. Circulația este interzisă pe anumite artere.

CITEŞTE ŞI: Mărturia unui român care a scăpat în urma atentatului terorist din Franţa: „A fost un infern. Am zis: s-a terminat, suntem împuşcaţi”