Un ROMÂN a fost ales PRIMAR într-o localitate din GERMANIA

Un român, care s-a născut în judeţul Bistriţa-Năsăud, a ajuns primar în Germania. Ştefan Guzu, în vârstă de 47 de ani şi de profesie poliţist, a fost ales primar al comunei Ivenack.

17 iul. 2014, 08:02
Un ROMÂN a fost ales PRIMAR într-o localitate din GERMANIA

Ştefan Guzu s-a născut pe data de 18 septembrie 1967 în comuna Poiana Ilvei, iar din anul 1997 a activat în poliţia germană, scrie ziaruldeiasi.ro.

Guzu a fost ales al comunei Ivenack, situată în districtul din Mecklenburg Vorpommern, la nord-vest de oraşul Neubrandenburg.

Guzu şi Frank Etzolt, un alt poliţist german, sunt vicepreşedinţi ai Asociaţiei de Prietenie Germano-Romana Neubrandenburg-Bistrita, înfiinţată la iniţiativa lui Manfred Dachner, parlamentar german, care este cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa, din anul 2010.

Noul primar al comunei Ivenack este iniţiatorul relaţiilor de parteneriat dintre Politia Neubrandenburg şi Politia Bistriţa-Năsăud, relaţie care s-a dezvoltat în cei peste 10 ani în plan social, cultural şi sportiv.

Colegul său, Frank Etzolt, a fost poliţist timp de 40 ani, fiind şef al Poliţiei Robel-Muritz, pensionându-se pe data de 30 iulie 2013.