Un român a murit în timp ce se afla în vacanţă la Marea Moartă. Mihai Ielenicz era un celebru profesor universitar

Un român și-a pierdut viața în timp ce se afla în vacanță în Iordania. Acesta a murit înecat în Marea Moartă. MAE a confirmat decesul românului, afirmând că misiunea diplomatică la Amman acordă asisnteță consulară în vederea repatrierii corpului.

22 apr. 2017, 15:52
Un român a murit în timp ce se afla în vacanţă la Marea Moartă. Mihai Ielenicz era un celebru profesor universitar

Românul în vârstă de 76 de ani se afla în vacanță, alături de un grup de turiști, la Marea Moartă. El a murit, însă, înecat. „Domnul a murit în Marea Moartă înecat. A intrat în mare şi fiind un pic mai greu a luat o gură de apă extrem de sărată şi s-a speriat, a intrat în panică, a început să se zbată şi probabil că a înghiţit mai multă apă care i-a ars pur şi simplu plămânii. Salvamarii nu au mai apucat să ajungă la el că deja murise. Nu ştiu să fi avut probleme de sănătate şi nici nu a dat vreun semn că se simte rău pe parcursul excursiei”, a declarat ghidul turistic al grupului, Adel Mahadin, pentru Adevărul.

Potrivit sursei citate, românul decedat este Mihai Ielenicz. Acesta a fost profesor universitar la Facultatea de Geografie, Universitatea din Bucureşti şi preşedinte al Societăţii de Geografie din România.

Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat decesul turistului român, „care se afla în scop turistic în zona Marea Moartă”, după cum a răspuns la o solicitare Libertatea.

„Imediat după primirea înştiinţării, un reprezentant al misiunii diplomatice a întreprins, de urgenţă, demersuri de informare suplimentară cu privire la circumstanţele în care a avut loc decesul, fiind în legătură atât cu ghidul grupului de turişti din care făcea parte persoana care a decedat, cât şi cu membrul de familie însoţitor”, a anunțat MAE.

Totodată, potrivit cominucatului, misiunea diplomatică acordă asistenţă consulară în vederea repatrierii corpului neînsufleţit.