Un român acuzat în Italia de trafic de persoane şi proxenetism, prins la Arad

Un român care este acuzat în Italia de trafic de persoane şi proxenetism, fiind emis pe numele său un mandat european de arestare, a fost prins, miercuri, în judeţul Arad, fiind reţinut în vederea extrădării.

25 sept. 2013, 11:04
Un român acuzat în Italia de trafic de persoane şi proxenetism, prins la Arad

Potrivit Poliţiei din Arad, bărbatul, căutat în Italia pentru infracţiuni grave, respectiv trafic de persoane şi proxenetism, are domiciliul în oraşul arădean Pecica, unde a fost prins de către poliţiştii de investigaţii criminale, informează Mediafax.

Suspectul are 34 de ani şi era dat în urmărire internaţională, în Italia fiind emis pe numele său un mandat european de arestare, care a ajuns în România prin intermediul Interpol.

Bărbatul este acuzat că, timp de doi ani, în 2011 şi 2012, a dus din România în Italia tinere pentru practicarea prostituţiei.

Conform procedurilor, bărbatul a fost dus la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, care a dispus reţinerea acestuia pe 24 de ore. Ulterior, suspectul va fi prezentat judecătorilor Curţii de Apel Timişoara, pentru confirmarea mandatului european de arestare şi începerea procedurilor de extrădare.