Un român care a transportat un camion cu imigranţi, CONDAMNAT la 4 ani de închisoare în Marea Britanie

Şoferul de camion a fost prins transportând 13 imigranţi de origine albaneză şi indiană în Marea Britanie, într-o încărcătură de componente de bicicletă. El a fost arestat şi condamnat la 4 ani de închisoare, în regatul insular.

15 sept. 2015, 20:14

Şoferul de camion Liviu Sorin Gherghina a fost oprit cu camionul său înregistrat în Spania, de către poliţia de frontieră, în portul Newhaven. Venise în Marea Britanie din nordul Franţei, din Dieppe în data de 11 noiembrie, anul trecut, scrie dailymail.co.uk.

La controlul camionului, poliţiştii au descoperit ascunşi imigranţi extracomunitari printre piesele de biciclete. Erau 11 albanezi şi doi indieni ascunşi sub cabina şoferului.

Gherghina a fost acuzat că a facilitat încălcarea legii privind imigraţia şi apoi arestat. Ulterior, şoferul român a fost judecat şi a pledat „vinovat”, primind pentru fapta lui 4 ani de închisoare cu executare.

„Suntem hotărâţi să punem capăt traficului cu persoane şi să îi aducem pe toţi cei care se fac vinovaţi de astfel de delicte în faţa justiţiei”, a declarat ministrul Imigraţiei, James Brokenshire.