Un român cere un milion de euro daune pentru o condamnare nedreaptă

Un tânăr din judeţul Botoşani cere un milion de euro daune morale pentru perioada petrecută într-o închisoare din Franţa, deşi nu era vinovat. După restabilirea adevărului, tânărul din comuna Răchiţi a dat în judecată atât statul român, cât şi pe cel francez, informează jurnaliştii de la "Monitorul de Botoşani".

RomaniaTV.net
05 iun. 2013, 06:58
Un român cere un milion de euro daune pentru o condamnare nedreaptă

Tânărul din Răchiţi, condamnat şi încarcerat pe nedrept în Franţa, în vara 2011, a dat în judecată statul român şi cel francez solicitând daune morale şi materiale în valoare de un milion de euro. Acţiunea a fost deschisă pe 21 mai, la Tribunalul Botoşani, Marius Murariu fiind nevoit să aştepte aproape doi ani documentele oficiale prin care statul francez a recunoscut eroarea judiciară. Deocamdată, instanţa nu a stabilit niciun termen, cauza urmând să fie introdusă pe rol după verificarea procedurii.

Incredibila poveste a lui Marius Murariu îşi are începutul pe 24 mai 2011 când, abia întors din Italia, a fost ridicat de mascaţi şi dus în faţa magistraţilor Curţii de Apel Suceava. Motivul – în 2003 ar fi comis mai multe tâlhării în Franţa, pe numele lui existând un mandat european de arestare emis de Tribunalul de Mare Instanţă de la Lille. Deşi a dovedit cu acte că nu a ajuns niciodată în Hexagon şi că, în perioada în care s-ar fi comis faptele, a fost în Botoşani, tânărul a fost încarcerat şi extrădat.