Un român, condamnat la 13 ani de închisoare pentru DETONAREA unor bancomate, în Marea Britanie

Un român care a spart mai multe bancomate în comitatul britanic West Midlands a fost condamnat de justiţia locală la 13 ani şi jumătate de închisoare, relatează luni portalul ITV News, citată de Agerpres.

08 dec. 2014, 17:44
Un român, condamnat la 13 ani de închisoare pentru DETONAREA unor bancomate, în Marea Britanie

Constantin Alexandroaia, în vârstă de 33 de ani, a recunoscut că a spart bancomate în localităţile Birmingham, Castle Bromwich şi Leicester, detonându-le cu ajutorul unui gaz. Pagubele provocate prin acest mod de operare se ridică la 73.000 de lire sterline, el reuşind în plus să sustragă dintru-un bancomat suma de 27.000 de lire sterline.

Procurorii au descris atacurile sale drept ‘foarte serioase, bine planificate şi foarte periculoase’. El a fost arestat în timp ce încerca să se îmbarce într-un avion cu destinaţia România pe data de 24 aprilie, după ce poliţia a găsit urme de sânge de-al său într-o maşină pe care o folosea pentru comiterea jafurilor.

Citeşte şi Trei români arestaţi în Marea Britanie, pentru că au furat peste 2 milioane de euro din bancomate

În timpul interogatoriilor, Alexandroaia a negat orice implicare în respectivele acţiuni, dar săptămâna trecută şi-a schimbat în mod neaşteptat declaraţiile şi a pledat vinovat în timpul audierii la un tribunal din Birmingham, recunoscând că a provocat trei explozii la bancomate şi că este autorul a trei jafuri. În faţa instanţei, el a încercat să justifice infracţiunile comise prin faptul că avea nevoie de bani pentru familia sa şi a mărturisit că regretă şi îi este ruşine pentru ce a făcut.