Un român din Anglia şi-a anunţat prietenii că vrea să ucidă pe cineva, ca să stea 10 ani în închisoare. Pe cine a atacat cu un cuţit

Un român din Anglia şi-a anunţat prietenii că vrea să ucidă pe cineva, ca să stea 10 ani în închisoare. Apoi şi-a atacat cumnata cu un cuţit. Bărbatul ispăşise în România, începând cu 2006, o pedeapsă de 7 ani de închisoare pentru o crimă.

02 feb. 2018, 14:46
Un român din Anglia şi-a anunţat prietenii că vrea să ucidă pe cineva, ca să stea 10 ani în închisoare. Pe cine a atacat cu un cuţit

Gheorghe Mihai, 38 de ani, trăia în Stouridge alături de fratele lui şi soţia acestuia, într-o micuţă comunitate de români, scrie observator.tv. Venise în Angia după ce ispăşise o pedeapsă pentru omor în România. Pe 7 august anul trecut şi-a atacat cu sălbăticie cumnata, cu un cuţit, lovind-o de cinci ori.

Citeşte şi Sclavie modernă sau trafic de persoane? Nouă români au fost găsiţi încuiaţi într-o locuinţă din Anglia

Bobi Găman, prieten cu atacatorul, a povestit tribunalului din Wolverhampton că în ziua atacului, doar câteva minute mai devreme, Gheorghe Mihai i-a spus, în timp ce beau bere, că vrea să ucidă pe cineva, ca să ajungă la închisoare măcar zece ani. Apoi a traversat strada şi s-a întâlnit cu fratele lui, Nicuşor, şi cu soţia acestuia, Roxana.

„Mi-a cerut de trei ori câte 5 lire şi i-am explicat că toţi banii noştri sunt 10 lire. Soţia mea i-a spus că nu avem bani, că am trimis acasă la familie, în România, tot ce strânsesem. Atunci a întrebat-o ce se bagă în discuţia noastră, a scos un cuţit din pantaloni şi mi-a zis să îl las să o taie, că e o curvă”, a povestit fratele criminalului.

Nicuşor avea şi grija copilului său şi al Roxanei, dar a povestit la tribunal că l-a ţinut pe fratele lui, astfel încât soţia sa să fugă şi să se ascundă: „Când am văzut că ea dispăruse, i-am dat drumul lui şi nu mă gândeam că o va urmări.” Dar Gheorghe a plecat după cumnată şi a prins-o pe o alee largă din spatele şoselei principale.

„A lovit-o cu cuţitul în ochiul drept, în faţă. A căzut la pământ urlând.” A mai lovit-o apoi cu cuţitul de patru ori, până când soţul femeii a venit în fugă şi l-a lovit. Poliţia l-a arestat la locul faptei, unde a găsit şi cuţitul. Roxana, din fericire, a supravieţuit. Iar Gheorghe e judecat pentru tentativă de omor, vătămare şi posesie ilegală de armă. Şi e posibil ca dorinţa să-i fie îndeplinită şi să stea cel puţin 10 ani în închisoare.