Un român din Italia a comis o CRIMĂ în schimbul a 500 de euro

Un tânăr din Vaslui, stabilit în Calabria, Italia, a fost convins de un italian să-i omoare acestuia cumnatul. Prins de oamenii legii, românul a recunoscut, fără nicio remuşcare, că l-a împuşcat pe Carmine Avato, un zidar de 52 de ani, în noaptea de 14 noiembrie. Vasluianul a declarat autorităţilor că a comis crima la comanda cumnatului lui Avato, care l-a plătit cu 500 de euro. Victima lucra ca muncitor la o firmă de construcţii, era căsătorit şi avea trei copii.

10 ian. 2016, 07:38
Un român din Italia a comis o CRIMĂ în schimbul a 500 de euro

Viata de familie a italianului Carmine Avato suferea serios în ultimii ani. Românul a declarat la interogatoriu cã în momentul când a plãnuit crima, cumnatul victimei ar fi pus o singurã conditie: Avato Carmine sã fie exterminat înainte de 17 noiembrie, pentru cã pe acea datã, victima ar fi avut primul termen al procesului de divort, potrivit vremeanoua.ro.

Carmine Avato a fost ucis, în stil mafiot, cu un pistol de calibrul 7,65, în fata casei în care locuia, dupã ce abia coborâse din masinã. Imediat ce si-a desãvârsit “opera”, vasluianul s-a fãcut nevãzut. Cei care au dat alarma au fost vecinii, speriati de focurile de armã.

Pe 27 decembrie, investigatorii au arestat douã persoane: pe Cristian Dulan si pe cumnatul victimei, Salvatore Buffone, considerati autor, respectiv instigator al crimei. Dus în fata judecãtorului, românul a recunoscut cã a comis oribila crimã contra sumei de 500 de euro. În apartamentul în care locuia vasluianul, carabinierii au gãsit arma crimei, un pistol calibrul 7,65, dar si mai multe gloante. Potrivit lui Dulan, dupã crimã, acesta ar fi trebuit sã scape de tot ce l-ar fi putut învinui, însã a decis sã pãstreze arma, de frica instigatorului, un cunoscut al mediului criminal din Italia. “El (n.r. Salvatore Buffone) mi-a cerut sã arunc si pistolul, însã eu nu am fãcut-o, fiindcã mã temeam pentru siguranta mea, Salvatore având cunostinte în mediul criminal. Putea sã mã ucidã sau putea sã punã sã fiu ucis”, si-a justificat vasluianul, în fata procurorilor, decizia de a pãstra pistolul.

În fata judecãtorilor, vasluianul a încercat sã prezinte o variantã din care sã rezulte cã mai mult a fost constrâns sã comitã crima. “Salvatore m-a amenintat sã nu ratez obiectivul. Tot timpul m-am simtit spionat, urmãrit, primeam numeroase telefoane cu numere necunoscute. Într-o zi mi-am gãsit usa locuintei deschisã. De frica lui Salvatore am început sã dorm cu pistolul sub pernã”, ar fi declarat vasluianul în fata instantei.

Magistratii nu s-au lãsat impresionati de varianta vasluianului si au decis arestarea preventivã a acestuia împreunã cu cea a instigatorului. “În ceea ce priveste pericolul de reiterare a infractiunii apare, pentru ambii inculpati, pericolul concret si actual cã, dacã sunt repusi în libertate, pot comite alte delicte de acelasi tip cu cele pentru care sunt judecati fie cu folosirea de arme ori cu alte mijloace de agresiune asupra persoanei”, a motivat instanta decizia de a le emite mandate de arestare.