O ROMÂNCĂ se află pe feribotul care a luat foc în largul coastelor Greciei

O româncă se află la bordul feribotului care a luat foc în largul coastelor Greciei, informează România TV. Informaţia a fost confirmată de Ministerul Român de Externe. În acest moment, are loc o amplă operaţiune de salvare.

28 dec. 2014, 11:58
O ROMÂNCĂ se află pe feribotul care a luat foc în largul coastelor Greciei

Potrivit listei cu nume a navei, publicate de un site grecesc, la bordul feribotului se află şi o româncă. MAE român a confirmat informaţia.

Operaţiunile de salvare se află în desfăşurare. Se intervine cu forţe greceşti şi italiene.

Nicio victimă nu a fost anunţată deocamdată, iar operaţiunile de salvare se desfăşoară în condiţii „deosebit de dificile şi complicate”. Rafalele de vânt au ajuns la puterea de 10 pe scala Beaufort (care are 12 trepte). Plouă torenţial  şi cade grindină, potrivit autorităţilor elene.

În apropierea feribotului au venit mai multe nave care au preluat câteva zeci de pasageri, răspunzând astfel semnalului de ajutor cerut de feribotul incendiat.

Citeşte şi Alarmă în Grecia: Incendiu la bordul unui FERIBOT italian. EVACUAREA celor 466 de persoane este în derulare

„Norman Atlantic”, care navighează sub pavilion italian, a părăsit portul elen Patras la ora locală 05:30, duminică, în direcția portului italian Ancona și a trimis un semnal de alertă, în timp ce se afla la circa 33 mile nautice de mica insulă grecească Othonoi, transmite postul de televiziune Skai.

Incendiul a izbucnit în cala feribotului, în zona de parcare a maşinilor, acolo aflându-se aproximativ 220 de automobile.