Un român trage semnalul de alarmă în Parlamentul European: „Mai există încredere şi solidaritate în UE?”

În contextul crizei refugiaților, eurodeputatul român Victor Negrescu a atras atenția, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, că proiectul Uniunii Europene riscă să fie distrus dacă anumite state nu sunt solidare, dacă se suspendă funcționarea spațiului Schengen sau dacă se continuă aruncarea cu amenințări financiare între țări.

RomaniaTV.net
17 sept. 2015, 12:00
Un român trage semnalul de alarmă în Parlamentul European: „Mai există încredere şi solidaritate în UE?”

Victor Negrescu a subliniat că „Europa are nevoie de un leadership real”, care să repună în prim-plan interesul cetățenilor UE și nu scandalurile politice dintre statele membre.

„Încredere și Solidaritate – acestea sunt principalele elemente care ne-au permis tuturor să construim împreună modelul democratic și Uniunea Europeană de astăzi. Dar în ultimii ani de prea multe ori am crezut că ceea ce am construit nu poate fi distrus. Nimic nu poate fi mai fals! Faptul că în ultimele zile spațiul Schengen a fost suspendat, că anumite state nu sunt solidare sau că se aruncă cu amenințări financiare reprezintă, în opinia mea, pericole reale pentru proiectul european. Lipsa de dialog între noi ne face să uităm de interesul cetățenilor europeni și să privilegiem scandalurile politice. Europa are nevoie de un leadership real care să ne permită să lucrăm împreună”, a afirmat Victor Negrescu în plenul de la Strasbourg.

Europarlamentarul PSD a mai susținut că va continua să apere și să susțină proiectul european, făcând în același timp aluzie la lipsa de implicare a colegilor din instituțiile europene.

„Peste 500 de milioane de locuitori înseamnă efectiv peste 500 de milioane de opinii, și un singur minut în care reafirm acum cu tărie faptul că împreună putem apăra și susține proiectul european – așa cum susțin de foarte mulți ani, de 7 ani, alături de organizația mea, PES activists România. Dragi colegi, vorbim de refugiați, dar pentru a vedea problema reală este suficient să ne uităm la această sala, aproape goală. Problema este dacă mai respectăm principiile europene: dacă există încredere și solidaritate între noi încât să garantăm tuturor cetățenilor noștri, germani, spanioli sau români, toate drepturile și sprijinul pentru un trai mai bun”, a încheiat Victor Negrescu intervenția sa.