Un român, urmărit pentru crimă, a fost arest preventiv în Spania

Un criminal periculos român a fost prins în Spania. El a înjunghiat un bărbat de mai multe ori şi l-a abandonat într-un apartament din Oradea. A vrut să scape de urme şi a dat foc. Flăcările au fost stinse înainte să se extindă la tot blocul.

07 nov. 2016, 07:53
Un român, urmărit pentru crimă, a fost arest preventiv în Spania

Tribunalul Bihor a admis, săptămâna trecută, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor și a dispus arestarea preventivă a lui Antonio Cristian Rostaş, în prezent aflat în stare de arest preventiv în Spania, pe o durată de 30 de zile, de la data punerii în executare a mandatului de arestare astfel emis, scrie bihon.ro.

În fapt, procurorii au reţinut că, în perioada 30.08.2016 – 02.09.2016, Rostaş l-ar fi ucis un orădean (M.C.) în apartamentul său din Oradea, prin aplicarea mai multor lovituri cu un obiect înțepător/tăietor în zona gâtului și a pieptului. Totodată, Rostaș este acuzat că ar fi provocat două focare de incendiu în locuința victimei, existând posibilitatea extinderii incendiului şi punerii în pericol a apartamentele învecinate, în încercarea de distrugere a locului faptei şi a urmelor infracţiunii.

„În drept, aceste fapte întrunesc elementele constitutive ale de infracţiunilor de omor, faptă prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 C.pen. și distrugere, faptă prev. și ped. de art. 253 alin. 4 C.pen., cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. pen., pentru care pedeapsa închisorii este de la 10 la 20 de ani, respectiv de la 2 ani la 7 ani”. A arătat prim procurorul adjunct al Tribunalului Bihor, Maria Cotrău.

Judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului a apreciat că probele administrate până la acest moment în cauză determină presupunerea rezonabilă că inculpatul ar fi săvârşit cele două fapte reţinute în sarcina sa pentru care s-a formulat propunerea de arestare preventivă și, pe baza evaluării gravitaţii faptelor, a modului şi a circumstanţelor de comitere a acestora, a anturajului şi a mediului din care inculpatul provine, a antecedentelor penale şi a altor împrejurări privitoare la persoana acestuia, s-a constatat că privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică.

Citeşte şi Un interlop român, trimis 34 de ani în spatele gratiilor