Un sat din Giurgiu, DISTRUS în 20 minute. Oamenii, îngroziţi de ce au văzut: Am crezut că a venit sfârşitul

O furtună de 20 minute a făcut prăpăd într-un sat din Giurgiu. Cerul s-a întunecat dintr-o dată, iar în câteva secunde s-a dezlănţuit potopul. Peste 30 de case au fost distruse în câteva minute şi oamenii sunt diperaţi. Primarul localităţii spune că totul a părut ca o tornadă.

26 iun. 2014, 09:53
Un sat din Giurgiu, DISTRUS în 20 minute. Oamenii, îngroziţi de ce au văzut: Am crezut că a venit sfârşitul

Localnicii din Varlaam au trăit momente de groază. Douăzeci de minute a durat vijelia din localitatea Varlaam. Cerul s-a întunecat dintr-o dată, iar în câteva secunde s-a dezlănţuit potopul.

„Foarte repede, în 10 minute a distrus tot aici, nu se mai vedea nimic, fum era de furtuna si de ploaie. Casa sfaramata de tot, casa noua facuta acum, solariile care erau venitul nostru. În gradina este dezastru, nu mai am de unde sa iau nici de o pâine”, spune cu lacrimi în ochi o femeie.

Puterea e mare. Am crezut că a venit sfârşitul. Stăteam cu mâinile la ochi. Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva”, spune o bătrână.

Cu lacrimi în ochi şi lipsiţi de putere, oamenii se uită acum, la pagube. Munca lor a fost distrusă de vijelie.

CITEŞTE ŞI COD PORTOCALIU de furtuni. Care sunt zonele vizate

„Chiar in clipa in care venea piatra atat de mare, am iesit in vuietul ala si o negreata mare ca un balon pe cer.. Am zis ca a explodat ceva. Se auzeau tipete pe drum. Pomi rupti, solarii tot facut praf nu mai avem cu ce sa mai traim„, spune speriată o altă femeie.

Bilanţul îngrozeşte chiar şi autorităţile din zonă. Spitalul, şcoala, zeci de case… toate au fost grav avariate. „Se auzea un vuiet enorm, un nor negru… Exact genul de tornade americane si mi-am dat seama ca se intampla ceva in localitate. Sunt in jur de 30 si ceva de case si 9 sunt distruse grav”, spune primarul.

Şi tot din cauza vijeliei, o femeie a ajuns la spital. S-a urcat să repare acoperişul, dar a căzut de pe casă. Acum e în stare gravă, iar iar medicii fac tot posibilul să-i salveze viaţa.

Citeşte şi: Femeie în stare gravă, doborâtă de vânt de pe acoperişul casei VIDEO

Furtunile şi ploile torenţiale au făcut prăpăd în aproape toată ţara. Copaci smulşi din rădăcini, maşini distruse, străzi inundate şi acoperişuri luate de vânt. Sunt imagini dezolante rămase în urma vijeliilor. Furtuna de miercuri noapte a făcut ravagii şi în Capitală! Mai mulţi copaci au fost puşi la pământ din cauza vântului şi a ploii torenţiale.

Vezi: Furtunile au făcut RAVAGII în ţară. Mai multe maşini au fost DISTRUSE, iar casele INUNDATE FOTO

PROGNOZA METEO. Ploile nu vor lipsi nici în zilele următoare, instabilitatea atmosferică urmând a fi temporar accentuată îndeosebi în nordul, vestul şi centrul ţării, ceea ce însemnă averse ce pot avea şi caracter torenţial, tunete, fulgere, rafale de vânt şi căderi de grindină. Vezi: PROGNOZA METEO pe trei zile