Un SCENARIU APOCALIPTIC este tot mai probabil în Peninsula Coreea. Ce se poate întâmpla

Igor Morgulov, ministrul adjunct de Externe al Rusiei, a avertizat, luni, că este posibilă dezvoltarea unui scenariu apocaliptic în Peninsula Coreea, însă a adăugat că Moscova speră că toţi actorii implicaţi vor acţiona raţional, relatează site-ul agenţiei Tass.

27 nov. 2017, 09:56
Un SCENARIU APOCALIPTIC este tot mai probabil în Peninsula Coreea. Ce se poate întâmpla

Rusia avertizează în privinţa posibilităţii „unui scenariu apocaliptic” în Peninsula Coreea. ”Nu putem închide ochii în faţa posibilităţii dezvoltării unui scenariu apocaliptic în Peninsula Coreea. Sper că bunul simţ, raţiunea, pragmatismul şi instinctul de auto-conservare să prevaleze în rândul partenerilor noştri pentru a evita un astfel de scenariu”, a declarat Morgulov, informează Mediafax.

Tensiunile din Peninsula Coreea rămân la cote ridicate, din moment ce Phenianul continuă să-şi dezvolte programele balistice, iar SUA şi aliaţii regionali efectuează în mod regulat exerciţii militare.

Citeşte şi Coreea de Nord a înlocuit toate trupele de la frontieră. Ce pregăteşte Phenianul

”Am spus Coreei de Nord în repetate rânduri că statutul ei de putere nucleară este inacceptabil. Cred că atât testele nucleare nord-coreene, cât şi exerciţiile militare americane reprezintă factori negativi.

Rusia a prezentat un plan pentru reducerea tensiunilor care nu a fost refuzat până în prezent nici de Washington, nici de Phenian”, a precizat diplomatul rus.