Un selecţioner ŞOCHEAZĂ: Fotbalul nostru e la nivelul din Maldive. Jucătorii ar trebui să meargă să facă pâine

Noul selecţioner al naţionalei de fotbal Under 19 a României, Doru Isac, a convocat 62 de jucători în primul stagiu de pregătire, care durează trei zile. Înaintea acestei acţiuni el a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut câteva declaraţii surprinzătoare.

24 iul. 2014, 15:23
Un selecţioner ŞOCHEAZĂ: Fotbalul nostru e la nivelul din Maldive. Jucătorii ar trebui să meargă să facă pâine

Doru Isac, antrenorul naţionalei Under 19 a României, a susţinut joi o conferinţă de presă, în care a criticat aspru nivelul fotbalului românesc la acest nivel de vîrstă.

Am convocat 62 de jucători care au jucat în ultimele 12-14 luni la grupele mai mari de juniori. Cluburile vor mai propune încă 100 de jucători, iar noi mai avem în atenţia încă 29 de jucători de la echipele din străinătate.

Dacă mă întrebaţi pe mine e cam puţin. Suntem la nivelul naţionalelor din Maldive sau Sri Lanka. Dacă e să comparăm cu marile forţe ar trebui să îmi fac bagajul şi să plec acasă„, a declarat Doru Isac.

Citeşte şi Reghecampf, ATAC DEVASTATOR la adresa lui Piţurcă

Referindu-se la jucătorii pe care îi are în pregătire, Doru Isac a spus: „Am întâlnit nişte tineri ascultători, se vede că au determinare şi voinţă. Fotbalişti? Dacă aş fi antrenor la Nice, echipă modestă din Franţa, nu ştiu dacă aş lua vreunul. Sincer să vă spun, dacă aş fi tatăl multora dintre ei le-aş spune să se ducă la şcoală. Să înveţe şi ei o meserie, să facă o pâine bună, să înveţe să repare o maşină. În România cu siguranţă îşi găsesc echipe, dar la nivel european e prea târziu.

Cum îi spui unuia care ştie doar 20 de litere din alfabet? Îl ştie pe M sau pe A, poate să citească doar mama şi îi zici mamă cine bine ştie ăsta să citească. Dar dacă nu îl ştie pe V sau pe I nu poate spune Vica. Nu râdeţi, ăsta e cuvântul pe care l-am găsit. Aşa sunt fotbaliştii de la noi„.