Un senator american despre Putin: Este o ameninţare mai mare decât Statul Islamic

Senatorul american John McCain l-a acuzat luni pe preşedintele rus Vladimir Putin că este o ameninţare mai mare la adresa securităţii globale decât Statul Islamic şi a avertizat că Senatul va exercita presiuni pentru impunerea de sancţiui Moscovei, în urma presupusei interferenţe în alegerile din SUA, relatează Reuters.

30 mai 2017, 05:30
Un senator american despre Putin: Este o ameninţare mai mare decât Statul Islamic

McCain, una dintre principalele voci din Congres privind politica externă, a făcut declaraţia într-un interviu acordat în Australia, unde a purtat discuţii legate de securitate, înainte de un summit pentru apărare din Singapore.

“Cred că (Putin – n.r.) este principala şi cea mai importantă ameninţare, mai mult decât ISIS”, a spus McCain pentru postul de televiziune Australian Broadcasting Corp.

El a admis că, deşi nu existădovezi că ruşii au reuşit să schimbe rezultatul alegerilor din SUA, au încercat să o facă şi au procedat în acelaşi mod şi la alegerile din Franţa.

“Consider ruşii, de departe, drept cea mai mare provocare pe care o avem”, a spus McCain, preşedintele Comisiei pentru forţele armate a Senatului, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Statele membre G7, pregătite să adopte sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei în legătură cu Ucraina

“Deci trebuie să intensificăm sancţiunile şi să sperăm că, atunci când ne întoarcem din vacanţa parlamentară, Senatul va avansa cu sancţiunile pentru Rusia şi va impune noi penalizări pentru comportamentul rus”, a adăugat el.

McCain, care a fost un critic al preşedintelui Donald Trump, a spus că este de părere că echipa de securitate din jurul liderului dela Casa Albă pune la punct o strategie care va duce la o “victorie” în Afganistan şi că se bucură că Trump are să aibă încredere în această echipă.

“Cred că, în majoritatea timpului, le acceptă sfatul şi recomandările. Vă pot spune ă o face tot timpul? Nu. Şi mă deranjează acest lucru? Dă, mă deranjează”, a admis el.