Un sibian către Iohannis: Nu doar că nu te doresc ca Preşedinte, dar sper ca acesta să fie ultimul tău mandat

În ultima perioadă a devenit o modă pentru tineri să-și prezinte nemulțumirile legate de clasa politică în spațiul online. Cel mai afectat de acest trend pare a fi prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, căruia i-au fost adresate cele mai multe scrisori. Sibienii îi reproșează liberalului faptul că și-a neglijat responsabilitățile administrative din cadrul Primăriei Sibiu sau că alături de Vasile Blaga a sabotat România la Bruxelles.

14 sept. 2014, 14:01
Un sibian către Iohannis: Nu doar că nu te doresc ca Preşedinte, dar sper ca acesta să fie ultimul tău mandat

De această dată, însă, printr-o nouă scrisoare semnată de Mihai Maxim, student la Facultatea de Inginerie „Hermann Oberth” din Sibiu, Iohannis este atacat pe tema imobilelor retrocedate doar prin decizia Primăriei Sibiu către FDGR și Biserica Evanghelică.

RETROCEDĂRILE din Sibiu. Cum s-a făcut Klaus Iohannis frate cu Hitler ca să pună mâna pe monumentele istorice

Textul integral al scrisorii:

Dragă Klaus,

Mă bucur că ai ales să candidezi la Președinția României, deoarece în acest fel am aflat ce fel de om a condus în ultimii ani orașul în care locuiesc. Pe mine, ca și pe restul sibienilor, ne-ai amăgit cu un centru al orașului amenajat frumos. Ca un iluzionist, ne-ai făcut să ne concentrăm atenția acolo unde ai vrut, pentru ca adevăratul truc să se întâmple în altă parte. Dacă unii scot iepuri din joben sau fac elefanți să dispară, trucurile tale Klaus au implicat clădiri întregi, iar acum scamatoriile tale au fost demascate și o țară întreagă a aflat de ele.

Spune-mi te rog, Klaus, cum e cu toate acele imobile retrocedate doar prin decizia Primăriei? Cum e cu școlile, grădinițele, date înapoi doar pentru ca Primăria să plătească chirie proprietarilor pentru a le folosi? Tu, domnule Iohannis, îndrăznești să vorbești despre sistemul educațional românesc și despre cum la bază ești profesor, când 9000 de elevi din Sibiu învață în clădiri retrocedate. N-ar fi chiar așa o problemă, dacă în toate aceste imobile noii proprietari, de cele mai multe ori FDGR-ul pe care l-ai condus și Biserica Evanghelica, al cărei enoriaș ești, ar mai investi din când în când pentru a asigura elevilor un mediu optim pentru activitatea lor. Dar asta ar însemna lipsa profitului, iar toate scamatoriile astea tocmai pentru profit au fost făcute.

Klaus, n-aș fi așa de revoltat, dar am aflat că la Bistrița clădirea Colegiului Liviu Rebreanu a fost retrocedată în 2007 către Biserica Evanghelică și Asociația Sașilor, iar acestea au dat-o înapoi gratuit Primăriei Bistrița pentru următorii 99 de ani! Tu, Klaus, cu câte astfel de cazuri te poți lăuda? La ei cum de se poate, iar la noi nu?

Dacă tot vorbim de retrocedări și Biserica Evanghelică din Sibiu, cum e posibil să fie restituite proprietăți care nu au fost confiscate de regimul comunist, ci prin decret regal, de către Regele Mihai, pentru că aparțineau unei organizații naziste, organizație al cărei urmaș cu acte ești? Am înțeles că e complicat să ne explici de ce organizația pe care ai condus-o a devenit continuatorul unei organizații naziste, dar te rog, mai încearcă.

În fața tuturor acestor informații, chiar mă mir că încă nu ți-au bătut procurorii la ușă. De fapt, ți-au bătut, dar în calitate de prieteni sau în căutarea unor favoruri. La Sibiu într-adevăr, o mână o spală pe cealaltă.

Klaus, în fața tuturor acestor informații, nu doar că nu te doresc ca Președinte al României, dar sper ca acesta să fie ultimul tău mandat ca primar.

Klaus Iohannis, atacat de sibieni la case