Un simplu ALIMENT poate distruge celulele canceroase

Mai mulţi cercetători au descoperit cum un anumit compus din uleiul de măsline duce la moartea celulelor canceroase, fără să le afecteze însă şi pe cele sănătoase.

24 feb. 2015, 16:40
Un simplu ALIMENT poate distruge celulele canceroase

Substanţa găsită în uleiul de măsline, leocanthal, poate fi folosită în viitor pentru tratarea bolnavilor de cancer, potrivit teotrandafir.com care citează Dailymail.co.uk.

Savanţii au făcut mai multe experimente şi au văzut cum acest compus produce o ruptură într-un organit celular, denumit lozozom. Acesta este denumit şi „groapa de gunoi” a celulelor, iar oleocanthalul face ca anumite proteine din interiorul lizozomului să se verse în citoplasmă, lucru care duce la moartea celulei bolnave.

Citeşte şi Trei condimente minune care te protejează de cancer

Cercetătorii au mai descoperit şi faptul că în momentul în care a fost aplicat compusul din uleiul de măsline peste celule, experiment făcut în laborator, acestea au murit într-un interval foarte mic, cuprins între 30 de minute şi o oră.

Lizozomul este groapa de gunoi sau centrul de reciclare al celulei. Când un astfel de organit se desface, se dezlănţuie iadul. Lizozomul este izolat în interiorul celulei pentru că este toxic. Dacă este ruptă membrana care îl separă, conţinutul său se scurge în interiorul celulei. Lizozomul conţine enzime agresive care pot distruge tot ceea ce ating„, a declarat Paul Breslin, coordonatorul studiului din cadrul Universităţii Rutgers din Statele Unite ale Americii.

Oamenii de ştiinţă au mai aflat astfel că celulele sănătoase nu sunt afectate, ci doar le este suspendat ciclul de viaţă.

Următorul pas este testarea oleocanthalului şi în afara laboratorului, pentru a se arăta că acest compus este viabil şi în cazul animalelor vii.

Citeşte şi Sfaturi pentru prevenirea cancerului. Vezi ce spune Dr. Oz despre alimente