Un şmecher cu Ferrari s-a alergat cu poliţiştii o noapte întreagă pe străzile din Iaşi VIDEO

Lucian Zlate, fiul Vioricăi Zlate, fostul director al combinatului Terom SA, se afla la volanul maşinii sale Ferrari. Observând că în spate se află o maşină de poliţie, bărbatul a început să tragă de volan stânga-dreapta, trecând de pe o bandă pe alta fără să semnalizeze.

23 apr. 2018, 07:29
Un şmecher cu Ferrari s-a alergat cu poliţiştii o noapte întreagă pe străzile din Iaşi VIDEO

Poliţiştii au activat semnalele acustice şi luminoase, iar după o mică demonstraţie de viteză, Lucian Zlate a oprit în apropierea Universităţii. Era vizibil iritat şi pus pe scandal, mai ales când l-a recunoscut pe unul dintre poliţişti, care îi făcuse dosar penal surorii cu câţiva ani în urmă.

Bărbatul a început un joc pentru a le testa nervii poliţiştilor: a refuzat din start să le ofere documentele, rugându-i pe agenţi să-l amendeze pentru lipsa actelor. De asemenea, a refuzat să sufle în etilotest şi i-a rugat pe poliţişti să îl ducă la spital pentru probe, bazându-se pe faptul că oamenii legii nu vor vrea să piardă ore bune degeaba acolo, ei fiind în acţiune, scrie Ziarul de Iaşi.

Până la urmă, poliţiştii l-au iertat pe Zlate de amenda de 200 de lei pentru nesemnalizare, însă i-au bătut obrazul: „Dacă tot circulaţi cu o maşină Ferrari, ar trebui să aveţi şi un comportament mai frumos”.

Lucian Zlate nu s-a oprit aici. După jumătate de oră, echipajul de poliţie s-a stabilit în zona Parcului Expoziţiei şi au început să testeze şoferii cu aparatul Drager. La un moment dat, Zlate şi-a făcut iar apariţia venind dinspre Agronomie, pe banda a doua, circulată şi de tramvaie. La vederea poliţiştilor, acesta a încetinit, iar în spatele său s-a format imediat o coadă de maşini. Ca să fie văzut, a mai parcurs 50 m, a oprit maşina cu totul şi apoi a trecut pe banda întâi, apoi a oprit, încurcând circulaţia. Nu a a stat decât câteva secunde, pentru a vedea dacă poliţiştii intră în jocul lui, apoi a demarat în trombă, cu mult zgomot.

În ianuarie 2009, a fost prins la volanul primului său Ferrari, pe care ulterior avea să i-l ridice banca, fără permisul de conducere ce îi fusese reţinut.