Un şofer a rămas fără maşină pentru că ar fi luat pasageri la ocazie, în Vrancea. "Nu transportam persoane contracost. Este un abuz..."

Publicat: Joi, 12 Octombrie 2017 16:27 // Actualizat: Joi, 12 Octombrie 2017 16:36 // Sursa: romaniatv.net

Şoferul din Păulești recunoaște că avea pasageri în mașină, dar spune că niciunuia nu i-a luat bani. Polițiștii au aplicat la acea razie 7 sancțiuni însoțite de măsura complementară a ridicării numerelor și a certificatului de înmatriculare.

Foto: clujmanifest.ro

Limita dintre a lua la ocazie și a face transport ilegal de persoane este foarte fină, după cum o dovedește o recentă situație petrecută la Bolotești, scrie ziaruldevrancea.ro. La începutul acestei luni, polițiștii vrânceni au efectuat o acțiune pe linia transportului de persoane. Atunci au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale și tot atâtea vehicule au fost indisponibilizate. Unul dintre șoferi, oprit pe raza localității Bolotești, reclamă faptul că măsura sancționării sale ar fi una abuzivă și că, deși a achitat amenda, a contestat procesul verbal în cauză. Acesta mai spune că toate persoanele pe care le avea în mașină erau rude sau consăteni pe care le transporta pe gratis.

Citeşte şi Şofer AMENDAT DE TREI ORI, în zece minute, pe o distanţă de un kilometru

"Merg destul de des de la Păulești la Focșani și retur, sunt consăteni, rude, care știu asta și m-au rugat să îi iau. Eu nu le-am luat niciodată bani, dar când m-au oprit, nici măcar nu au întrebat asta. Mi-au luat documentele, inclusiv certificatul, mi-au dat amendă și m-au pus să dau numerele jos", susține Vasile Buture. "După ce m-a oprit, mi-a spus: «Abia te așteptam!». Dar ce sunt eu, infractor? El m-a mai oprit în urmă cu ceva vreme și mi-a dat un avertisment pentru același motiv. Eram cu vărul meu bun care este acum în Spania, dar nu m-am gândit să îl contest atunci, cu toate că mi s-a părut ciudat că mă oprește că duc persoane la ocazie. Eu ce să fac acum? Să nu mai iau pe nimeni în mașină că zice domnul polițist că fac taximetrie? Ăsta este un abuz. Am făcut contestație la instanță, dar eu ce fac acum cu mașina că e lăsată la intrare în Bolotești?", se întreabă Vasile Buture despre cele întâmplate pe 2 octombrie.

Citeşte şi BANUL, OCHIUL DRACULUI. Un şofer pe ambulanţă a luat un autostopist la ocazie în timp ce transporta un pacient. Ce a urmat VIDEO

Polițiștii spun că s-a aplicat legea

Conform datelor transmise de Biroul de Presă al IPJ Vrancea la momentul respectiv, au fost aplicate mai multe sancțiuni contravenționale și s-a dispus indisponibilizarea a șapte vehicule. "La data de 3 octombrie a .c., polițistii vrânceni în colaborare cu reprezentanţi ai Biroului Județean Transport Persoane, au urmărit respectarea normelor legale care reglementează activitatea de transport persoane precum și a celor privind circulația pe drumurile publice. Astfel, au fost aplicate 7 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2010 modificată. În urma controlării a peste 100 de autovehicule, polițiștii au reținut opt certificate de înmatriculare și un permis de conducere. De asemenea, poliţiştii au dispus imobilizarea a 7 autovehicule, prin reţinerea plăcuţelor de înmatriculare", au comunicat polițiștii vrânceni legat de acțiunea de la începutul acestei luni. Legat de problema bărbatului din Păulești, urmează ca instanța să decidă dacă acesta are sau nu dreptate. Bărbatul a mai declarat că vrea să înainteze un memoriu și conducerii IPJ Vrancea pentru sancțiunea pe care a primit-o.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
autostop lege autostopisti pasager la ocazie sofer amendat ca a luat la ocazie
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6572
RON
18 Jul
noapte 19 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H